Het gebied waar mogelijk de dijk met de schuif komt, vlakbij de N271.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied waar mogelijk de dijk met de schuif komt, vlakbij de N271. © Theo Peeters

Koop je een huis in Milsbeek? Dan moet de makelaar je vertellen over de kans op een overstroming

MOOK / GENNEP - Wie een huis koopt in een van de dorpen tussen Mook en Gennep, moet door een makelaar gewezen worden op het overstromingsrisico in het gebied. Dat gebeurt niet altijd, volgens de gemeente Gennep. Die roept makelaars op potentiële kopers te informeren.

16 reacties

 • KERKHOFF

  2 jaar geleden
  en voor dat gedeelte van Gennep dat niet onder water komt te staan geld het moto dat ze met de roeiboot van en naar huis mogen. Aanvoer wegen zijn dan eveneens onbegaanbaar ivb deze onder water staan. Dit treft niet alleen de direct "verzuipende" maar ook de naastgelegen buren.
 • KERKHOFF

  2 jaar geleden
  en als deze het niet doet hoeft hij achteraf enkel maar te wijzen naar de kranten artikelen die de afgelopen jaren de wereld opgeschrikt heeft. Het is de taak van de koper om zich goed te laten informeren en alle openbare informatie zelfstandig te verwerven. Een makelaar, of een verkoper, behoeft niet voor papegaai of bandrecorder te spelen.
 • Piet Jan Hein

  2 jaar geleden
  Wat een opmerking, geluid vergelijken met het risico op grote schade... 
 • Harm Teunissen

  2 jaar geleden
  Dat geldt ook voor de kern Gennep, namelijk dat deel (centrum en Gennep west) dat als "rivierbedding" gemarkeerd is. Het Bolwerk, Gennep centraal en straks ook het Kindcentrum dat de gemeente gaat bouwen staan allemaal in die zogenaamde rivierbedding en met dezelfde bescherming (1/300) als de lob.
 • Biker

  2 jaar geleden
  Jij redeneert wel makkelijk vanuit een luie stoel buiten de LOB waarschijnlijk? Als mijn huis onverkoopbaar word en dat word het als deze plannen doorgaan is er een serieus probleem of denk je er dan net zo licht over? Veel mensen zullen de gok niet meer nemen. Een schuif plaatsen om een bewoond gebied onder water te zetten, dat doe je normaal gesproken bij je vijanden niet bij je eigen inwoners...

Maasland