Het gebied waar mogelijk de dijk met de schuif komt, vlakbij de N271.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied waar mogelijk de dijk met de schuif komt, vlakbij de N271. © Theo Peeters

Koop je een huis in Milsbeek? Dan moet de makelaar je vertellen over de kans op een overstroming

MOOK / GENNEP - Wie een huis koopt in een van de dorpen tussen Mook en Gennep, moet door een makelaar gewezen worden op het overstromingsrisico in het gebied. Dat gebeurt niet altijd, volgens de gemeente Gennep. Die roept makelaars op potentiële kopers te informeren.

Quote

wie na 1996 gebouwd heeft ‘wordt geacht gebouwd te hebben voor eigen risico’

Overstromingsrisico rondom Milsbeek is er al jaren, maar wordt weer actueel door de discussie over het plan Lob van Gennep. Dat is een plan om het gebied tussen Mook en Gennep beter moet beschermen tegen hoogwater. De manier waarop dat gebeurt, bepaalt de omvang van het overstromingsrisico.

Wie nu een huis in de rivierbedding bezit dat na 19 april 1996 is gebouwd of sterk is aangepast, krijgt in geval van een ramp geen schadevergoeding van de overheid. Dat is al jaren bekend. Maar ‘uit gesprekken met de omgeving bleek dat deze informatie niet actief aan kopers werd mede gedeeld’, laat een woordvoerder van de gemeente Gennep weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland