Frank Pubben
Volledig scherm
Frank Pubben © Theo Peeters

Kritisch raadslid D66 Gennep met vakantie tijdens debat over vertrek burgemeester

GENNEP - Het mysterieuze vertrek van burgemeester Peter de Koning is deze maandagavond onderwerp van gesprek in de gemeenteraad van Gennep. Opvallend is dat uitgerekend het kritische raadslid Frank Pubben (D66) afwezig is: hij is op vakantie.

Wat er maandag besproken wordt, blijft geheim. Voor raadsleden komt er een geschreven verslag, er worden geen geluidsopnamen gemaakt. Volgens Pubben is dat wel gebruikelijk. Hij heeft de hulp van de Vereniging Nederlandse Gemeenten ingeschakeld.

‘Opmerkelijk’, laat Pubben per WhatsApp vanaf zijn vakantieadres weten. ‘In elk geval is er wederom een symptoom zichtbaar waarbij regelgeving in eigen belang gewijzigd wordt.’

Datalekje

De Koning stapte deze maand op nadat de wethouders van Gennep het vertrouwen in hem opzegden. Waarom ze dat deden, is nog altijd onduidelijk. Pubben vindt dat die gang van zaken het aanzien van de politiek schaadt.

Alleen de ‘eh’s’ zullen in het verslag ontbreken, zegt Jacques van Bergen. Hij is voorzitter van de vergadering. Volgens hem worden er geen opnamen gemaakt omdat ‘er altijd een datalekje kan zijn’. ,,Het gaat wel over personen. We moeten het maximale doen om de informatie te beschermen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland