Volledig scherm
PREMIUM
De deelneemsters van de Ladies Tour bij de start van de vierde etappe in Gennep in 2017. © Ed van Alem

Ladies Tour houdt van Gennep

GENNEP - Als het donderdagmiddag stevig gaat waaien waardoor het peloton van de Boels Ladies Tour rijdend langs de Maas uit elkaar breekt, dan heeft Jos Ballast zijn werk goed gedaan. ,,Dat zou heel mooi zijn", zegt de ontwerper van de derde etappe van een van de belangrijkste internationale wielerkoersen voor vrouwen.

Ballast, als lid van wielervereniging Toerclub Gennep heel bekend met de omgeving, werd door de lokale organisator 4Events benaderd om de route uit te stippelen. ,,Tijdens de tweede etappe rond Nijmegen krijgen de vrouwen al veel klimwerk voor de kiezen. Vanuit Gennep rijden ze een mooie vlakke etappe, waarbij de sprintsters aan de bak moeten. Langs de Maas, met de wind op de kop of opzij, ontstaan er hopelijk waaiers", schetst hij. ,,Het deel rond de Maasduinen is ook heel mooi, maar het is de vraag of de vrouwen daar onderweg oog voor hebben."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland