Volledig scherm
PREMIUM
De deelneemsters van de Ladies Tour bij de start van de vierde etappe in Gennep in 2017. © Ed van Alem

Ladies Tour houdt van Gennep

GENNEP - Als het donderdagmiddag stevig gaat waaien waardoor het peloton van de Boels Ladies Tour rijdend langs de Maas uit elkaar breekt, dan heeft Jos Ballast zijn werk goed gedaan. ,,Dat zou heel mooi zijn", zegt de ontwerper van de derde etappe van een van de belangrijkste internationale wielerkoersen voor vrouwen.

Ballast, als lid van wielervereniging Toerclub Gennep heel bekend met de omgeving, werd door de lokale organisator 4Events benaderd om de route uit te stippelen. ,,Tijdens de tweede etappe rond Nijmegen krijgen de vrouwen al veel klimwerk voor de kiezen. Vanuit Gennep rijden ze een mooie vlakke etappe, waarbij de sprintsters aan de bak moeten. Langs de Maas, met de wind op de kop of opzij, ontstaan er hopelijk waaiers", schetst hij. ,,Het deel rond de Maasduinen is ook heel mooi, maar het is de vraag of de vrouwen daar onderweg oog voor hebben."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland