Volledig scherm

Landbouwverkeer krijgt eigen rijstrook op N271 bij Gennep

GENNEP - De provinciale weg N271 bij Gennep wordt over 2 weken (tussen 15 en 19 februari) aangepakt. De snelheid gaat omlaag van 100 naar 80 kilometer per uur en landbouwverkeer krijgt een eigen rijstrook. Om dat voor elkaar te krijgen worden in beide richtingen de tweebaanswegen gesplitst met een stalen vangrail.

Bij kruispunten gaat de maximum snelheid nog verder omlaag tot 50 kilometer per uur. Dat meldt de provincie Limburg.

Aanpassing
Het gaat om een tijdelijke maatregel die na een half jaar wordt geëvalueerd, belooft gedeputeerde Eric Geurts van de provincie Limburg aan burgemeester Peter de Koning van Gennep. Het was toch al de bedoeling de maximumsnelheid omlaag te brengen, onder meer door meer rotondes aan te leggen.

Dodelijk ongeval
Na een dodelijk ongeluk in oktober ontstond er politieke discussie over de veiligheid op de weg. Bij dat ongeluk kwam een 27-jarige man uit Groesbeek om het leven toen hij met zijn auto achter op een langzamer rijdende tractor reed. Landbouwvoertuigen mochten ook toen al geen gebruik maken van de autoweg, maar deden dat wel. Later plaatste de provincie borden om het verbod te onderstrepen. Dat veroorzaakte een ander probleem: boeren namen de op 1 na snelste route: dwars door de smalle straten van het centrum van Gennep.

Volledig scherm
Het bord op de N271 dat zegt 'Verboden voor tractoren'. © Ed van Alem
Volledig scherm
© Provincie Limburg

Maasland