Volledig scherm
De koningsvennen in Milsbeek worden voor een gedeelte afgegraven om het fosfaatgedeelte te verwijderen. Daarna wordt het allemaal weer natuurgebied. © Theo Peeters

Langzamer rijden bij SV Milsbeek, verderop trillingsarm asfalt

MILSBEEK - Tussen de Diepen en de sportvelden van SV Milsbeek gaat de maximumsnelheid in het voorjaar omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Verderop, op de Zwarteweg, komt trillingsarm asfalt. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Gennep in antwoord op vragen van het CDA.

Een aparte fiets- en voetgangersstrook op de Zwarteweg komt er waarschijnlijk niet, zegt wethouder Janine van Hulsteijn (VVD). Onder omwonenden zou daar niet veel behoefte aan zijn. Bij het kiezen van verkeersmaatregelen luistert de Gennep vooral naar de wensen van vertegenwoordigers van omwonenden, zoals Geen Zand Erover.

De maatregelen rond de Zwarteweg vallen nu veel goedkoper uit: zo'n 2 ton, waar met 1,5 miljoen euro rekening was gehouden. ,,De weg is daar niet breed. Dus als je daar bijvoorbeeld een afgeschermd fietspad neer wil leggen wordt dat al snel een uitdaging. Dan zit je zo aan een miljoen.’’

Rondweg

Wat betreft de nieuwe weg  tussen de Ringbaan en de N271 in Milsbeek ligt Gennep op schema, zeggen burgemeester en wethouders. Dat betekent dat de weg in 2021 of 2022 aangelegd kan worden.

Het CDA vroeg in oktober naar de voortgang van de maatregelen. 

Inwoners van Milsbeek klagen al jaren over de vrachtwagens die dagelijks langs hun huizen rijden. Ze vervoeren grind en zand voor de bouwindustrie dat wordt gewonnen in het Koningsven. 

Maasland