Leerlingen Elzendaalcollege waken over welzijn Gennepse ouderen met projecten

Volledig scherm
Leerlingen van het Elzendaal college in Gennep doen allerlei activiteiten met ouderen. De ochtend werd afgesloten met een luxe feestlunch. © Theo Peeters
Volledig scherm
Oma Ineke Bindels lacht de tanden bloot. Zij is op uitnodiging van haar kleinkind Sanne Gerrits op bezoek bij het Elzendaalcollege in Gennep. © Theo Peeters

Oma Ineke Bindels van leerling Sanne Gerrits was een van de gasten. Als afsluiting van het project Gezonde Leefstijl werden zij en de anderen getrakteerd op een gezellige spelletjes- en activiteitenochtend. Helemaal door de leerlingen verzorgd. Net als de afsluitende vroege lunch. Oma Bindels kreeg er goede zin van. En daarmee is een van de doelen van het onderwijs bereikt. Vergroten van het welzijn, bijvoorbeeld van ouderen. 

Zoals dat ook gebeurt met de wekelijkse jeu-de-boulesmiddag op vrijdag bij Norbertushof. Als het aan de school lag, zou het Elzendaal veel meer willen betekenen voor ouderen in Gennep die wel wat gezelschap kunnen gebruiken. Maar de nieuwe privacyregels zijn daar vaak spelbreker, laat een van de docenten weten.

Stralend aan tafel

Ze zit te stralen aan tafel. Nellie van de Mortel uit Gennep is 86 jaar. Ze ziet er heel wat jonger uit. Maar de jaren tellen wel, zegt ze. Op deze dinsdag is ze met een kleine twintig andere dames uit de Niersstad te gast bij het Elzendaalcollege in Gennep. Het vrouwengezelschap is op uitnodiging van leerlingen van de vierde klas vmbo kader en basis op bezoek. Eigenlijk zijn de Gennepse gasten onderdeel van de afsluitende opdracht van de Zorg en Welzijn-leerlingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland