Lekker meezingen met Oudhollandse liedjes op de Markt in Gennep bij Van Eige Bojjum

GENNEP - Na de ‘Wereldmuziekdag’ maakte SumMmertime in Gennep zaterdag ruim baan voor muziek ‘Van eige bojjum’. Smartlappenkoren als Hét Oeffelts Smartlappenkoor Leedvermaak, Suuk-7 uit Gennep en de Traonentrekkers uit Sint Anthonis zongen op het podium op de Markt voor het oude gemeentehuis van Gennep. 

Zij zetten het Nederlandse levenslied centraal. Het Gennepse koor Suuk-7 bestaat sinds 2003 en wordt geleid door Leo Ponjee uit Nieuw Bergen. In zorgcentra en op braderieën en smartlappenfestivals is Suuk-7 met hun repertoire van Oudhollandse liederen en smartlappen vaak te gast. Het koor uit Sint Anthonis heeft als bijzondere begeleiding twee accordeons.

Volledig scherm
Leden van Suuk7 luisteren naar het collegakoor uit Sint Anthonis: de Traonentrekkers op de Markt in Gennep. © DG

IJs en fris bier ter verkoeling

Op de zonovergoten Markt zorgden de koren voor een prima ambiance. De terrassen op de Markt en bij de cafés zaten vol. Verkoeling vond het publiek in ijs en fris bier. De koren wisselden elkaar af. Zo waren de zangers en zangeressen ook publiek tijdens de optredens van de collega-koren.

Het bekende duo The Moonlights uit Groesbeek maakt Van Eige Bojjum zaterdagavond compleet. Dit duo bestaande uit Angelien Liebers en Sascha Pouwels werkt al meer dan 25 jaar met elkaar samen en kan putten uit een veelzijdig repertoire. The Moonlights troffen het overigens veel minder met het weer dan de koren. Vanaf een uur of zes begon het te regenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland