Impressie van het kunstwerk van Frank Havermans
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het kunstwerk van Frank Havermans © Frank Havermans

Lijkt dit op een wapen of een kapel? Grensbewoners in opstand tegen kunstwerk op plek van Duitse inval

OTTERSUM - Moet je een kunstwerk dat op oorlogstuig lijkt neerzetten op een plek waar 80 jaar geleden vijandelijke Duitse troepen Nederland binnentrokken? Nee, vinden ze aan beide zijden van de grens. Het komt er toch. 

18 reacties

 • Antoon Rodoe

  2 maanden geleden
  De dorpsvereniging Hommersum (Heimat- und Verschönerungsverein e.V. Hommersum) heeft vandaag per post de beslissing van de gemeente Gennep gekregen dat ons bezwaar tegen het kunstwerk afgewezen is. Bij de beslissing heeft de gemeente Gennep alleen de ruimtelijke aspecten bekeken. In de tekst van de brief, ondertekent door de burgemeester, wordt nergens gerefereerd aan de historische aspecten, het hoofdbezwaar van de mensen in Hommersum en aan de Veedijk.
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  De reactie van HAVERMANS - zoals hier weergegeven - spreekt boekdelen: de man is enkel maar uitgegaan van zichzelf en wat hij zich ergens bij voorstelt en ging volstrekt voorbij aan de historische betekenis van deze locatie. Dat alleen al maakt dat hij ongeschikt is voor deze opdracht maar ook zijn kunstwerk is er in deze vorm een dat volstrekt géén rekening houdt met de historische betekenis van de locatie, laat staan met de emoties van omwonenden. Wat resteert is ego kunst en die is overbodig.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Dhr Loet zet er dan een echte tank neer.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  dit lijkt iets wat je er beter niet neer kunt zetten. wat moet het trouwens voorstellen?
 • Dhr Loet

  2 maanden geleden
  Dat hele museum staat vol met oorlogstuig. Hoezo kan dit niet? De meeste mensen die naar dat museum gaan willen juist al die tanks en vliegtuigen zien. Je kan je misschien afvragen of dat monument wel on de tijdsgeest van de 2de wereldoorlog valt. Verder heb ik geen enkel bezwaar. Dan zou je die tanks en vliegtuigen ook weg moeten halen.

Maasland