Volledig scherm
Zo ruim als bij de renovatie van februari 2016 krijgen de fietsers het op de brug tussen Oeffelt en Gennep niet. Maar er komt wel een nieuwe fietsverbinding. © Theo Peeters

Limburg en Brabant betalen onderzoek fietspad Gennep-Oeffelt

GENNEP - Er komt een breed onderzoek naar een nieuwe fietsverbinding tussen Oeffelt en Gennep. De provincies Noord-Brabant en Limburg betalen samen zo’n haalbaarheidsstudie. Als die studie positief uitpakt, komt zo'n nieuw fietspad er. Volgens wethouder Janine van Hulsteijn van Gennep leggen beide provincies ongeveer 50.000 euro bij voor het onderzoek.

Zo mogelijk wordt de uitvoering van die fietsroute gecombineerd met het koploperproject Oeffelt. Dat is het vooruitgeschoven plan dat een waterstandsdaling van de Maas realiseert door het afgraven van de uiterwaard aan de Oeffeltse kant. Van Hulsteijn ziet de toezegging van de provincies als een belangrijke stap richting een nieuwe fietsverbinding. ,,We hebben hierin samen opgetrokken met de gemeente Boxmeer. We hebben de kussens nog eens opgeschud. We zijn blij met de uitspraken van gedeputeerde Van der Maat. Hij zegt: ik zou zo'n haalbaarheidsonderzoek niet laten uitvoeren als ik geen kans zie op uitvoering.’’

Van Hulsteijn veronderstelt dat het onderzoek in 2019 kan worden uitgevoerd. Daarbij moet dan ook duidelijk worden of er net als in Nijmegen een nieuwe fietsbrug aan de oude spoorbrug tussen Gennep en Oeffelt kan worden gehangen. Om zo meer ruimte te krijgen voor een nieuw fietspad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland