De haven van Heijen zoals die er nu bij ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Heijen zoals die er nu bij ligt. © Theo Peeters

Limburg noemt grotere Haven Heijen realistisch, inwoners voelen zich ‘afvoerputje van Gennep’

HEIJEN - Het plan om de haven in Heijen uit te breiden is ‘realistisch’. Het past bovendien in de ontwikkeling om vrachtvervoer via de weg zoveel mogelijk te vervangen door vervoer over het water of per spoor. Dat antwoorden Gedeputeerde Staten van Limburg op vragen van de provinciale PvdA.

4 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Een andere oplossing is dat Gennep en Heijen bij Boxmeer komen, maar daar is de provincie niet blij mee.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Heijen het tweede Europoort van Nederland... een tien voor provincie Limburg. 
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Prima...!Het gebied tussen Gennep en Heijen is een beetje stil blijven staan de afgelopen 30 jaar.Door de haven bij Heijen nu uit te breiden komt er meer dynamiek in deze regio.
 • Teun

  3 jaar geleden
  Ik krijg de indruk dat de Gennepse politiek de strop van de grote grindboeren strak om de nek heeft hangen. De grindboeren verdienen het grote geld met het vervuilen van onze woonomgeving met CO2, stikstof, geluid en onveiligheid door zware transporten. Ze vernielen onze natuur door alles maar af te graven en Gennep wordt afgekocht met een fooi. Uitbreiden in het stroomprofiel van de Maas kan ineens (Lob)? De VVD knikt gewillig ja en de rest hobbelt onwetend mee over. 
 1. Alternatief havenplan nodig om zorgen arkbewoners en dorp Heijen weg te nemen
  PREMIUM

  Alterna­tief havenplan nodig om zorgen arkbewo­ners en dorp Heijen weg te nemen

  GENNEP / HEIJEN - De twee bedrijven AVG en Teunesen Zand en Grind moeten hun plannen voor de uitbreiding van de industriehaven in Heijen aanpassen. Een alternatief plan voor de haven moet tegemoetkomen aan de wensen en bezorgdheid wegnemen van bewoners van de woonboten op de Paesplas en de inwoners van het dorp Heijen. Dat heeft Genneps wethouder Janine van Hulsteijn de bedrijven te verstaan gegeven.