De haven van Heijen zoals die er nu bij ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Heijen zoals die er nu bij ligt. © Theo Peeters

Limburg noemt grotere Haven Heijen realistisch, inwoners voelen zich ‘afvoerputje van Gennep’

HEIJEN - Het plan om de haven in Heijen uit te breiden is ‘realistisch’. Het past bovendien in de ontwikkeling om vrachtvervoer via de weg zoveel mogelijk te vervangen door vervoer over het water of per spoor. Dat antwoorden Gedeputeerde Staten van Limburg op vragen van de provinciale PvdA.

Door vrachtvervoer naar het water te verplaatsen, draagt het plan voor een grotere haven in Heijen bij aan het duurzamer maken van transport, vindt de provincie. Die ziet voor zichzelf trouwens maar een beperkte rol weggelegd rond de plannen. Die werden vorige week in een volle zaal van gemeenschapshuis d’n Toomp gepresenteerd. 

De bedrijven AVG en Teunesen Zand en Grind willen de bestaande haven aan de Maas uitbreiden met een nieuwe watergeul. Die moet afgegraven worden in de strook grond die de Industriehaven afscheidt van de Maas, De Witte Steen. Aan het eind komt een draaikom waar schepen kunnen keren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’
    PREMIUM

    Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’

    NIJMEGEN / NEDERASSELT / SINT ANTHONIS - Zondag wordt een prachtige dag: 21 graden en zon. Wandel je straks met je om milde frisheid verlegen neus toch weer schouder aan schouder in het vennengebied of de staatsbossen? Met de coronacrisis in het achterhoofd bereiden natuurorganisaties zich voor op een druk weekend. ,,Zolang het mooi weer is, staan wij in de hoogste staat van paraatheid.’’

Maasland