De inlaatkleppen in Veessen, bij Zwolle. Tegenstanders van de schuif in Lob van Gennep vrezen dat er tussen Milsbeek en Gennep een vergelijkbare constructie komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De inlaatkleppen in Veessen, bij Zwolle. Tegenstanders van de schuif in Lob van Gennep vrezen dat er tussen Milsbeek en Gennep een vergelijkbare constructie komt. © Henri van der Beek

Lob van Gennep: drie gelijke opties, maar hoe kies je dan?

MOOK / GENNEP - Drie scenario’s liggen er nu op tafel om het gebied Lob van Gennep te beschermen tegen hoog water. Ze zijn alle drie gelijkwaardig, zeggen de bestuurders die straks de minister adviseren. Maar hoe kies je dan?

14 reacties

 • Martin

  2 jaar geleden
  Wie verzint het om een bewoond gebied moedwillig onder water te zetten. Krankzinnig plan. Laat ze de boel in het westen van het land maar onder water zetten, daar is diepte genoeg.
 • John Bruin

  2 jaar geleden
  Bij optie 3 hebben we juist een hogere bescherming dan de overkant!Ik ben voor.
 • Solitaire

  2 jaar geleden
  Daarnaast zouden we de Waterwet terug moeten veranderen naar de situatie van vòòr 1998 zodat de Lob niet meer hoort bij het stroomgebied van de Maas. In geval van een overstroming kunnen we dan gewoon weer een beroep doen op de "Wet tegemoetkoming
 • Solitaire

  2 jaar geleden
  In Nederland bouwen we al eeuwen dijken om huis en haard tegen het water te beschermen! We bouwen geen installaties om de boel moedwillig onder water te zetten waardoor een verwoesting voor de inwoners in het gebied wordt aangericht.Optie 1 is daarom de enige juiste keuze: Een dijk, even hoog en sterk als aan de overkant, zonder drempels of schuiven.
 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Hoe snel denk je dat de lob zich vult als het water over een 13m hoge dijk komt? En hoe snel denk je dat dat gaat als je bij een waterstand van 13.50 ineens een gat van 100x1.50m of 100x2m opent? Bij de dijk krijg je misschien natte voeten of knieën, bij de inlaat krijg je een natte snor.

Maasland