De inlaatkleppen in Veessen, bij Zwolle. Tegenstanders van de schuif in Lob van Gennep vrezen dat er tussen Milsbeek en Gennep een vergelijkbare constructie komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De inlaatkleppen in Veessen, bij Zwolle. Tegenstanders van de schuif in Lob van Gennep vrezen dat er tussen Milsbeek en Gennep een vergelijkbare constructie komt. © Henri van der Beek

Lob van Gennep: drie gelijke opties, maar hoe kies je dan?

MOOK / GENNEP - Drie scenario’s liggen er nu op tafel om het gebied Lob van Gennep te beschermen tegen hoog water. Ze zijn alle drie gelijkwaardig, zeggen de bestuurders die straks de minister adviseren. Maar hoe kies je dan?

Van alle mogelijke manier die een mens kan bedenken om vijf dorpen tegen Maaswater te beschermen, blijven er nu drie over. Het gaat nu tussen een dijk (1), een dijk met een drempel waar extreem hoog water overheen kan stromen (2) en een dijk met een soort ingebouwde sluisdeur die handmatig geopend kan worden (3). 

En, zegt projectdirecteur Bart van Bussel: ,,Het is oprecht zo: ze zijn alle drie gelijkwaardig.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland