Drukte tijdens een van de informatieavonden de afgelopen weken over de Lob van Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte tijdens een van de informatieavonden de afgelopen weken over de Lob van Gennep. © Theo Peeters

Lob van Gennep en de vrees voor een huis onder water

GENNEP - Overal is het dit weekend Open Huizen Dag. In Gennep hangt hoogwaterproject Lob van Gennep boven de markt. Wat is de invloed op huizenmarkt? ,,De schade begint nu al.’'

8 reacties

 • Biker

  3 jaar geleden
  Idd want als de versie met schuif het zou worden verandert de situatie dusdanig qua onzekerheden dat het letterlijk een grijs gebied zal worden waar onroerend goed in waarde zal kelderen en niets meer geinvesteerd zal worden.
 • Solitaire

  3 jaar geleden
  Volgens mij is er maar één oplossing mogelijk:  1. Onze dijken even hoog en sterk als aan de overkant. 2. De Waterwet terug veranderen naar de situatie van vòòr 1998 zodat de Lob niet meer hoort bij het stroomgebied van de Maas. 
 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  heer Zomers, als het water peil in de bodem zakt waarom moeten we dan maatregelen nemen tegen overstromingen? De discussie schijnt opgang gebracht te zijn omdat wij wal rotten een hekel aan natte voeten hebben. Of heb ik weer iets gemist c.q. over het hoofd gezien.
 • H.B. janssen

  3 jaar geleden
  Blijft natuurlijk het feit dat in de afgelopen jaren zowel de gemeente als makelaars blijkbaar onvoldoende voldaan hebben aan hun zorgplicht om kopers van woningen te informeren over mogelijke overstromingsrisico's én het feit dat deze na 1996 niet vergoed worden. En ja de bescherming wordt beter en de overstromingskans kleiner, maar dat wil niet zeggen dat het morgen niet kan gebeuren. Daarom werden na de overstroming van 93 toch door Gennep de dijken versterkt?De gemeente moet helderheid geven in hun rol én vergoedingen bij overstroming van de lob van Gennep.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Het klimaat wordt warmer en droger... de sloten staan droog en het waterpeil in de bodem zakt.