De Niers loopt door de Lob van Gennep.
Volledig scherm
De Niers loopt door de Lob van Gennep. © Theo Peeters

Lob van Gennep krijgt drie informatieavonden

GENNEP - In september worden er drie informatiebijeenkomsten gehouden over de Lob van Gennep. Naast informatie krijgen bezoekers de gelegenheid om met hun eigen ideeën en meningen te komen. 

Bij de Lob van Gennep gaat het om het gebied waarin de dorpen Plasmolen, Middelaar, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide liggen. Daarvoor liggen, als het om hoog water gaat, verschillende scenario's klaar. Die variëren van niets doen aan de dijken tot een flinke verhoging. Die laatste garandeert een langere veiligheid bij hoogwater, maar daarbij is de lob (25 vierkante kilometer) ook bedoeld als mogelijk overloopgebied.

Bij extreem hoogwater kan ervoor gekozen worden dit onder de laten lopen om dichtbevolkte gebieden verder stroomafwaarts, zoals Den Bosch, te beschermen. De Lob van Gennep maakt daarbij deel uit van een groter opvangsysteem op andere plekken langs de Maas. 

Verschillende scenario's

Tijdens de informatieavonden wordt meer verteld over de geschiedenis van het gebied en gaat het ook over de hoogwaterbescherming. Op de website lobvangennep.nl zijn de verschillende scenario's die er zijn in te zien.

De informatieavonden worden georganiseerd door de betrokken provincies, gemeenten, de regionale waterschappen en het Rijk (Rijkswaterstaat en ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). De eerste avond start op maandag 2 september in Ven-Zelderheide, bij De Uitkomst. De tweede is op donderdag 5 september en heeft als locatie het gemeenschapshuis Trefpunt in Milsbeek. De derde informatieavond is op maandag 9 september in Middelaar bij centrum De Koppel.

 Alle avonden starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur.

Infographic over het projectgebied Lob van Gennep
Volledig scherm
Infographic over het projectgebied Lob van Gennep © M Kuster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland