Max Hoppener van de Oude Dijk in Milsbeek toont Hoe hoog het water komt bij hem in huis als de lob van Gennep opengezet wordt en het water naar het achterland stroomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Hoppener van de Oude Dijk in Milsbeek toont Hoe hoog het water komt bij hem in huis als de lob van Gennep opengezet wordt en het water naar het achterland stroomt. © Theo Peeters

Mag je bij hoog water een paar dorpen opofferen voor de stad?

Lob van GennepMILSBEEK - Rumoer alom. Als het water in de rivieren extreem hoog wordt, worden dorpen in de regio opgeofferd en onder water gezet om steden droog te houden. ,,Een ramp”, zeggen de bewoners.

20 reacties

 • Joseph

  3 jaar geleden
  In de gebieden achter de dijken is plaats genoeg voor wateropslag waardoor er in een warme zomer voldoende voorraad is  om te sproeien er is echter een probleem. het Rijnwater is te veel vervuild en moet uitgezeefd worden voor dat het in het desbetreffende gebied komt plastic en kreeften e d. 
 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  zal ik er nog maar een domme opmerking bij plaatsen. Laten we bij de Belg Nederlandse grens in de maas maar een reuze stuwdam plaatsen. Als het water in de maas dan komt kunnen we die dichtmaken en het water beperkte wijze de maas af laten stromen. Dat die Belgen in Luik dan natte voeten krijgen is dan weer een nieuw discussie onderwerp.
 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  de zolder die inmiddels door de waterdruk volledig de afvaart in verdwenen is? Als het water van de rijn het "beschermde land" in stroomt dan is dat geen stromen water maar te vergelijken met een "snel wandelende muur". Het vaagt in no-time de volledige bebouwing richting Rotterdam. Dus welke zolder had u nog ingedachte?
 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  dus de stad mag verzuipen?
 • flabus

  3 jaar geleden
  Mag je bij hoog water een paar dorpen onder water zetten om een grotere stad te sparen? Wat een flauwekul vraag! Zijn de mensen in den Bosch iets meer dan de mensen in noord Limburg? Nee dus! Afblazen dit geneuzel. NU.