Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (D66).
Volledig scherm
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (D66). © ANP

Minister bespreekt Gennepse burgemeestersaffaire met Commissarissen van de Koning

GENNEP - Naar aanleiding van de Gennepse burgemeestersaffaire zal minister Ollongren van Binnenlandse zaken met de Commissarissen van de Koning praten over het aftreden van burgemeesters.

10 reacties

 • TeunUutTunnis

  1 jaar geleden
  Nee hoor, zo zei ik het niet. Mijn opmerking ging uiteindelijk niet specifiek over De Koning. Er zijn andere herkozen burgemeesters waarvan de inwoners niet snappen dat zo iemand herkozen is. En in zijn algemeen zou ervoor gewaakt dienen te worden dat een burgemeester niet gezien wordt als trias politica in één persoon met diplomatieke onschendbaarheid als bonus. Dat zou echt een verkeerde situatie zijn. 
 • Ook

  1 jaar geleden
  Eigenlijk zegt u dat het ene kwaad het andere vergeldt maar dat ben ik niet met u eens.Het optreden van deze benoemingscommissie was volstrekt onwettig en wordt slechts door een meerderheid van de gemeenteraad afgedekt en niets meer. Dat betekent dat ook die gemeenteraad zelf verkeerd bezig is geweest ongeacht wat er te zeggen valt over het hele functioneren van ex burgemeester DE KONING!En het beroerde is dat de commissaris der koning dit ook nog eens afgedekt heeft.Daarnaast is DE KONING destijds via alle gangbare procedures gewikt en gewogen en benoemd.
 • flabus

  1 jaar geleden
  Dit artikel gaat over Gennep! Dat ligt in Limburg en heeft dus niets met Brabant te doen. Uw commentaar slaat dus nergens op!
 • TeunUutTunnis

  1 jaar geleden
  Prima dat Ollongren het vertrek van een burgemeester onderzoekt wanneer dat niet volgens de spelregels is gegaan. Maar we moeten aan de andere kant er ook voor waken dat iemand die niet geschikt is voor dat ambt en er toch in terecht is gekomen, als een soort van heilige gezien wordt die in de ogen van de beoordelaars niks fout kan doen. Genoeg burgers zien het wanneer een burgemeester niet functioneert en wanneer in de gemeente heel veel mensen verbaasd zijn dat een burgemeester herkozen is, dan doet dat ook wat met het beeld van het openbaar bestuur. 
 • Teun

  1 jaar geleden
  Het vertrouwen in de locale politiek is bij mij gedaald tot nul.
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Maasland