Tentoonstelling van een smalspoormodelbaan naar Zwitsers voorbeeld in Wijchen afgelopen weekend. Felix Pots (8) kijkt aandachtig hoe een lid van de Gennepse vereniging de trein weer laat rijden.
Volledig scherm
Tentoonstelling van een smalspoormodelbaan naar Zwitsers voorbeeld in Wijchen afgelopen weekend. Felix Pots (8) kijkt aandachtig hoe een lid van de Gennepse vereniging de trein weer laat rijden. © Eveline Van Elk

Modelspoorbouwers ruilen Gennep in voor Ooij

GENNEP/ OOIJ - De Gennepse modelspoorbouwers laten Gennep achter zich. Ze verhuizen naar Ooij waar het dorpshuis hun nieuwe uitvalsbasis wordt. De dertig leden van de afdeling Noordoost van de landelijke Vereniging Spoorgroep Zwitserland (VSZ) verhuizen deze week hun sporen, treinen en Zwitserse landschappen.

2 reacties

 • Gilbert Kegels

  2 jaar geleden
  Wat de huurder aan isolatie heeft gedaan, bleek niet afdoende. Het dak is niet geïsoleerd en ook de ramen hebben allemaal enkel glas. De kosten om dat te isoleren zijn voor rekening van de verhuurder.
 • Thijssen

  2 jaar geleden
  Met kleine (en zeeer betaalbare) middelen een lekkend huis beter isolerend krijgen, is een kleine eigen bijdrage. Zeker een HR-ketel op >60 graden Celsius laten stoken, daarmee verniel je je rendement en verbras je gas waar je bij staat. LED verlichting kost de kop ook niet....
 1. Coronabesmettingen op school in Boxmeer: ruim 200 examenleerlingen naar huis, toetsweek later
  PREMIUM
  update

  Coronabe­smet­tin­gen op school in Boxmeer: ruim 200 examenleer­lin­gen naar huis, toetsweek later

  BOXMEER - Alle 213 eindexamenkandidaten van Metameer in Boxmeer zijn naar huis gestuurd. Acht leerlingen blijken na een test besmet te zijn met het coronavirus. Waar ze besmet zijn geraakt, is niet bekend, aldus de middelbare school. De vmbo-eindexamenleerlingen volgen deze week thuis digitaal onderwijs. De toetsweek voor deze scholieren is verplaatst naar volgende week.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Maasland