Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdgebouw van sanatorium Zonlichtheide in Gennep. © www.gennepnu.nl

Monarch wil sanatorium Zonlichtheide Gennep als Rijksmonument behouden

GENNEP - Het voormalige sanatorium Zonlichtheide in Gennep zou een rijksmonument moeten worden. Als het aan de stichting Monarch ligt gaat de gemeente Gennep zich sterk maken voor die status. Om er zo voor te zorgen dat het bijzondere gebouw behouden blijft en gerestaureerd kan worden in zijn oorspronkelijke staat. 

Stichting Monarch zet zich in voor monumenten, archeologie en cultuurhistorie in de gemeente Gennep. Een nieuw gevormde werkgroep van Monarch is sinds een aantal maanden op zoek naar wegen die leiden tot het behoud van de historische villa (met bijgehorend kapelletje). Dat gebouw staat in de bossen langs de Heijenseweg en werd in de eerste helft van de vorige eeuw gebruikt als hersteloord voor mensen met tuberculose.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland