Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdgebouw van sanatorium Zonlichtheide in Gennep. © www.gennepnu.nl

Monarch wil sanatorium Zonlichtheide Gennep als Rijksmonument behouden

GENNEP - Het voormalige sanatorium Zonlichtheide in Gennep zou een rijksmonument moeten worden. Als het aan de stichting Monarch ligt gaat de gemeente Gennep zich sterk maken voor die status. Om er zo voor te zorgen dat het bijzondere gebouw behouden blijft en gerestaureerd kan worden in zijn oorspronkelijke staat. 

Stichting Monarch zet zich in voor monumenten, archeologie en cultuurhistorie in de gemeente Gennep. Een nieuw gevormde werkgroep van Monarch is sinds een aantal maanden op zoek naar wegen die leiden tot het behoud van de historische villa (met bijgehorend kapelletje). Dat gebouw staat in de bossen langs de Heijenseweg en werd in de eerste helft van de vorige eeuw gebruikt als hersteloord voor mensen met tuberculose.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Patiënten gaan met een tekening van dokter Marc-Jan naar huis na slecht-nieuwsgesprek
  PREMIUM

  Patiënten gaan met een tekening van dokter Marc-Jan naar huis na slecht-nieuwsge­sprek

  OTTERSUM - Het lijkt een wonderlijke combinatie. Marc-Jan Janssen (47) uit Ottersum is gynaecoloog-oncoloog. Hij behandelt en opereert vrouwen die kanker hebben. Denk aan eierstok- en baarmoederkanker. Daarnaast is hij cartoonist en illustrator. Hij tekent nieuwscartoons, maar maakt ook tekeningen in opdracht. Bijvoorbeeld voor het vakblad Frituurwereld. Of voor een bedrijf om een conflict in beeld te brengen.
 2. Waar was aartsbisschop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis
  PREMIUM

  Waar was aartsbis­schop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis

  ROERMOND / UTRECHT - Tijdens een bijzondere viering vond zaterdagochtend de wijding van Harrie Smeets tot de nieuwe bisschop van bisdom Limburg plaats. Vijfentwintig bisschoppen uit Nederland, Duitsland, India en België waren getuige van deze bijzondere wijding. Aartsbisschop Wim Eijk, de hoogste rooms-katholieke geestelijke in Nederland, zou deze wijding eigenlijk moeten uitvoeren. Maar hij was er op deze dag niet bij. Waar was kardinaal Eijk?

Maasland