In 2016 werden 'broodjes’ tussen de rijbanen gelegd en verdween de fysieke scheiding op de N271 tussen Heijen en Gennep.
Volledig scherm
In 2016 werden 'broodjes’ tussen de rijbanen gelegd en verdween de fysieke scheiding op de N271 tussen Heijen en Gennep. © Theo Peeters

N271 bij Gennep wordt 2x2-baans en 80 km met systeem dat waarschuwt voor tractoren

GENNEP - De provinciale rijksweg N271 tussen Heijen en Gennep krijgt een inrichting als dubbele tweebaansweg waar 80 kilometer per uur mag worden gereden. Daartoe heeft de provincie Limburg besloten. Gedeputeerde Eric Geurts wilde oorspronkelijk vasthouden aan het plan om de N271 met twee enkele rijbanen in te richten waarnaast een parallelbaan voor landbouwverkeer zou komen. Dat idee is nu geschrapt. 

8 reacties

 • Pipo

  3 jaar geleden
  Vanwege 1 raar dodelijk incident ga je rare kostenvretende oplossingen uitvoeren? Ik erger me al jaren groen en geel aan een nutteloze tractorstrook die de situatie alleen maar minder veilig heeft gemaakt.
 • Gerard

  3 jaar geleden
  Ben vorig wekend nog met  de fiets van Milsbeek naar Oeffelt via die weg gefietst,er was plaats genoeg!
 • Gerard

  3 jaar geleden
  En wat die flauwekul allemaal gekost heeft!
 • Bijdehandje

  3 jaar geleden
  eerst verbod dit, dan broodjes, dan weer weg de broodjes, dan weer paaltjes. Nu weer 2 baans! Was/is toch al 2 x tweebaans? Was het probleem????
 • Maikel

  3 jaar geleden
  En meer verlichting op deze weg nu ze toch bezig gaan .. 
 1. Limburg passeert Gennep met plan van aanpak voor vernieuwing van N271

  Limburg passeert Gennep met plan van aanpak voor vernieu­wing van N271

  GENNEP/MAASTRICHT - Hoe de provinciale weg N271 langs Gennep en Heijen er in de toekomst komt uit te zien, is nog niet duidelijk. De inrichting van de weg moet wachten op een Limburgs plan dat de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van álle provinciale wegen vastlegt. Toch heeft de provincie al een plan van aanpak voor de N271 gemaakt. Burgemeester Peter de Koning: ,,Het was wel fijn geweest als we daarbij betrokken waren geweest.’’

Maasland