Yanick Cillissen (25) en Jetske van Bergen (22) staan te trappelen. Een jaar geleden was er al een informatieavond van de gemeente en gaf het stel meteen aan interesse te hebben. Ze willen een eigen huis. In Ottersum.
Volledig scherm
PREMIUM
Yanick Cillissen (25) en Jetske van Bergen (22) staan te trappelen. Een jaar geleden was er al een informatieavond van de gemeente en gaf het stel meteen aan interesse te hebben. Ze willen een eigen huis. In Ottersum. © Ed van Alem

Net als 138 anderen willen Jetske en Yanick een huis in Ottersum. Er staan er twee te koop

OTTERSUM - De nood is hoog in Ottersum. Met name onder jongeren en mensen van middelbare leeftijd en ouder. Al ruim tien jaar is er geen huis te krijgen. Wil je op jezelf of gaan samenwonen? Alvast een levensbestendig huis zonder trappen? Dan is het wachten. Lang wachten. Maar voor een kleine groep Ottersummers is er nu hoop.

5 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Willem, het punt is - je mag in Nederland wel praten over milieu en het klimaat... maar over migratie en de instroom van asielzoekers daar mag niet over gesproken worden. Als er ieder jaar per saldo 100.000 mensen bijkomen in ons land dan geeft dit woningnood - dat is duidelijk.Den Haag en de gemeenten beginnen dit nu te beseffen en in de komende jaren gaat de woningbouw fors omhoog.Het is een politieke keuze wat Den Haag maakt... net zoals het bouwen van windmolens.
 • G Jansen

  1 jaar geleden
  Ik ben het gedeeltelijk met u eens. Recentelijk een interview gezien met een gezin uit Irak; vader, moeder en 2 volwassen kinderen van 23 en 24. Ze kregen 3 huizen toegewezen in Elst!! Iedereen moet een dak boven zijn/haar hoofd maar dit gezin kan ook in 1 huis wonen zoals zoveel gezinnen. 
 • DeLachendePikolo

  1 jaar geleden
  Het is overal drama. Er wordt overboden op huizen wat de prijzen belachelijk hoog maakt. In Boxmeer ligt een heel plan klaar voor de Maasbroeksche blokken maar er wordt totaal geen gerucht aan gegeven. Eerst de prijzen lekker laten stijgen om direct tegen maximale winstmarge te kunnen cashen over de rug van de gewone man.
 • Willem

  1 jaar geleden
  Wordt u niet moe van uw steeds weer negatieve geluid over o.a. migranten?
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  De nieuwbouw in Nederland in de afgelopen 15 jaar was minimaal.Er werd weinig gebouwd waarbij milieu nieuwe bouwplannen tegen hield.Mede door de grote instroom van migranten werd het steeds moeilijker een koop of huurwoning te vinden.Het beleid is nu gelukkig aan het veranderen... waarbij we zien dat overal gebouwd gaat worden ook in Ottersum - echter het duurt een tijd voordat de nieuwe woningen klaar zijn.

Maasland