Basisschool Maria Goretti aan de Picardie in Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Maria Goretti aan de Picardie in Gennep. © Theo Peeters

Nieuw Genneps schoolgebouw 3,7 miljoen euro duurder, maar dat gaat niet ten koste van onderwijs

GENNEP - Het nieuwe gebouw voor vier scholen en een kinderopvang in Gennep kost ruim 3,7 miljoen euro meer dan verwacht. Eerder was al bekend dat het Kind Expertise Centrum duurder zou worden, maar was nog niet duidelijk om welk bedrag het zou gaan.

11 reacties

 • Theetje

  2 jaar geleden
  Mijn eerste vraag is: Waarom moet er een kindcentrum komen? De reden is mij echt niet duidelijk. Die miljoenen komen niet uit de lucht vallen. Daarom zou ik zeggen, goed verbouwen die scholen. Mikado heeft een behoorlijk nieuw gebouw en het is een Middelbare school. Willen we die er bij een basisschool bij hebben? Piramide en Elckerlyc zijn redelijk eenvoudig te verbinden via de oude muziekschool. Maria Goretti zou een voorbeeldschool kunnen zijn. Ruimte voor de lunch (weg van de werkplek),ruimte voor naschoolse activiteiten (de toekomst). De voorzieningen zijn er. Een kind heeft ruimte nodig.
 • ikke

  2 jaar geleden
  Ga maar een op de landbouw bedrijven kijken, daar lukt het bijna overal, maar die merken het zelf meteen in de eigen knip als ze geld te kort komen, daar hebben ambtenaren geen last van, hun salaris blijft netjes betaald...!
 • Teun

  2 jaar geleden
  Gek dat er in de zorg en het onderwijs altijd geld zat is voor nieuwe gebouwen. Advies voor Gennep, Elkerlyc en en Maria Goreti verplicht samenvoegen. 1 gymzaal, 1 directeur, gevulde klassen etc..
 • ikke

  2 jaar geleden
  Toch wel raar, dat altijd de bouwkosten bij overheden met miljoenen tegenvallen...! In het bedrijfsleven lukt het wel om conform de begroting gebouwen te bouwen en inrichten, maar die hebben ook geen burgers die het gat dicht moeten storten...! Het word tijd dat de plannen makers zelf budgetoverschrijdingen met hun eigen salaris moeten vergoeden, dan kan het ineens wel binnen het budget blijven zal de uitkomst dan zijn...!!
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Bert, hier heb je gelijk in - het zijn linkse partijen als GroenLinks en D66 die ons van het schone aardgas af willen hebben.In Duitsland krijg je subsidie als je je op het aardgasnet laat aansluiten.In België zijn ze blij dat 3/4 nu aangesloten is op aardgas en niet meer op stookolie (mazout), steenkool en hout hoeven te stoken. Ze piekeren er niet over om met aardgas te stoppen... Russisch gas of gas uit Noorwegen is in overvloed en niet duur.Het stoppen met aardgas wordt voor de Nederlanders, voor bedrijven en boeren onbetaalbaar en is absoluut niet nodig.

Maasland