Volledig scherm
De patiowoningen aan de Peter Zuidstraat in Sint Anthonis. © Gemeente Sint Anthonis

Nieuw: huurhuis voor 50-plussers in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Twee patiowoningen aan de Peter Zuidstraat die speciaal bedoeld zijn als betaalbaar huurhuis voor 50-plussers. Die kunnen belangstellenden zaterdag komen bekijken. 

De gemeente is trots op het nieuwe 'ontwikkelconcept' dat zij samen met OnsHuys, de Rabobank en toekomstige bewoners hebben bedacht.  Volgens wethouder Ingrid Voncken is Sint Anthonis de eerste gemeente die woningen op deze manier speciaal voor 50-plussers bouwt.

Leefbaarheid

Initiatiefnemers Aad van Leeuwen en Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur presenteerden de eerste woningen afgelopen week. Na de eerste twee patio's wil Sint Anthonis nog meer woningen op deze manier mogelijk maken. Voncken: ,,Wij hebben de opdracht om te werken aan de leefbaarheid van de dorpen. Deze woningen dragen zijn een positieve bijdrage.”

Volledig scherm
Wethouder Ingrid Voncken met initiatiefnemers Aad van Leeuwen en Paul Verhoeven. © Gemeente Sint Anthonis
 1. Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartementen voor senioren, is het plan
  PREMIUM

  Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartemen­ten voor senioren, is het plan

  GENNEP - Er zijn plannen voor de bouw van appartementen op een deel van de Groene Long van Gennep: de Groes. In opdracht van vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij Nebuvast uit Gennep heeft Livin Concepts een ontwerp uitgewerkt voor 50 appartementen. Die moeten gebouwd kunnen worden op grond die Nebuvast van het bestuur van de Sint Martinuskerk wil overnemen. Het zou in totaal gaan om 11.000 vierkante meter.
 2. Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  OTTERSUM - Wie donderdag in Ottersum wil gaan stemmen voor de Europese verkiezingen kan niet in het stemlokaal terecht dat op de stempas vermeld staat. Voor veel inwoners is café-zaal De Pub het dichtstbijzijnde stemlokaal. Maar door persoonlijke omstandigheden is De Pub donderdag niet beschikbaar. Het stemlokaal is daarom verplaatst naar de buren bij 't Swaantje. Dat is te vinden aan de St. Janstraat 46 in Ottersum.

Maasland