Volledig scherm
PREMIUM
Volleybalfeesten aan de Groes in Gennep. © Theo Peeters

Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartementen voor senioren, is het plan

GENNEP -  Er zijn plannen voor de bouw van appartementen op een deel van de Groene Long van Gennep: de Groes. In opdracht van vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij Nebuvast uit Gennep heeft Livin Concepts een ontwerp uitgewerkt voor 50 appartementen. Die moeten gebouwd kunnen worden op grond die Nebuvast van het bestuur van de Sint Martinuskerk wil overnemen. Het zou in totaal gaan om 11.000 vierkante meter. 

Volledig scherm
Impressie van het appartementengebouw op De Groes in Gennep. © Illustratie: Livin Concepts

In een brief aan wethouder Rob Peperzak en de gemeenteraad legt Nebuvast het idee voor en biedt alvast een fraaie brochure aan waarin het bouwplan is vormgegeven. Een brochure waarop ook het logo van de gemeente Gennep prijkt. Dat doet vermoeden dat de gemeente betrokken is bij het project. 

In de brief legt Stefan Gerards van Nebuvast uit dat het idee voor het bouwen van appartementen voor senioren lovende reacties opleverde. Hij verzoekt Peperzak en de gemeenteraad dan ook om ‘met elkaar aan tafel te gaan met als doel draagvlak te verkrijgen gebaseerd op reële feiten en mogelijkheden’.

In het plan legt Livin Concepts uit een nieuw woonconcept voor ogen te hebben waarin wonen en zorg hand in hand gaan. De 50 appartementen die voor senioren geschikt zouden zijn, zouden deels sociale en deels duurdere huurwoningen zijn. Twintig appartementen zouden bestemd zijn voor zorgverlener Vivent Het Andere Wonen. Vivent zou hier dementerende senioren kunnen huisvesten. In de overige dertig woningen zouden senioren terecht kunnen die alleen op afroep zorg nodig hebben. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland