Bij de rotonde van de Brabantweg en de Weverstraat komt een fietstunnel. Deze vrijdag worden de zeven delen van de tunnel erin gehesen.
Volledig scherm
Bij de rotonde van de Brabantweg en de Weverstraat komt een fietstunnel. Deze vrijdag worden de zeven delen van de tunnel erin gehesen. © Theo Peeters

Op deze plek in Gennep ligt na vandaag een nieuwe fietstunnel

GENNEP - Het vraagt nog wat inbeeldingsvermogen, maar na vandaag is dit een fietstunnel. Dit is namelijk de Weverstraat in Gennep. Al enkele weken wordt daar gewerkt aan de komst van een tunnel, die een onveilige oversteek moet wegnemen. 

De afgelopen dagen was de weg naar de rotonde en de Weverstraat al afgesloten, wat nogal onhandig uitpakte na het plotseling afsluiten door Rijkswaterstaat van de nabijgelegen A77 vanwege een kapot wegdek. 

Deze vrijdagochtend wordt de tunnel geplaatst. Dat begint ongeveer om 8.30 uur. Via de website van aannemer Roelofs Groep is de klus live te volgen

De tunnel is waarschijnlijk vanaf 2 november toegankelijk. In het voorjaar komt er nog een kunstwerk, waarna het Weverpark en de fietstunnel officieel geopend kunnen worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland