Bij de rotonde van de Brabantweg en de Weverstraat komt een fietstunnel. Deze vrijdag worden de zeven delen van de tunnel erin gehesen.
Volledig scherm
Bij de rotonde van de Brabantweg en de Weverstraat komt een fietstunnel. Deze vrijdag worden de zeven delen van de tunnel erin gehesen. © Theo Peeters

Op deze plek in Gennep ligt na vandaag een nieuwe fietstunnel

GENNEP - Het vraagt nog wat inbeeldingsvermogen, maar na vandaag is dit een fietstunnel. Dit is namelijk de Weverstraat in Gennep. Al enkele weken wordt daar gewerkt aan de komst van een tunnel, die een onveilige oversteek moet wegnemen. 

7 reacties

 • Thijssen

  2 jaar geleden
  en met de jaarwisseling hebben ze ongetwijfeld last daar van vuurwerkliefhebbers die de tunnel gaan benutten 'omdat het zo lekker knalt'.... al dan niet met illegale knallers...
 • Teun

  2 jaar geleden
  Wat een kneut, moeten we nu over rijplaten rijden en dan later weer opnieuw de boel afsluiten om het af te maken. Had dat nu meteen gedaan dan waren wij er van af geweest.
 • Omdat Kan

  2 jaar geleden
  Ik heb voor je in de planning gekeken van de gemeente, en op de kruising waar de fietsers samenkomen (tunnel, maas, wever) is een gelijkwaardige kruising, er is daar geen belijning of voorrang te bekennen. Zal waarschijnlijk 30km zone worden of er komen later toch voorrangsregels
 • Freidenker

  2 jaar geleden
  De tunnel ligt in het verlengde van de brug in oost-west richting. Vanuit die richting gezien komt voor de flat enkel een fietspad van/naar links om naar de Weverstraat te komen.
 • kletser

  2 jaar geleden
  Jan.IK vraag me af hoe de voorrang gaat werken tussen mensen uit de tunnel en mensen die vanaf de Maas brug komen met flinke snelheid . En moeten dan voorrang geven aan mensen uit de tunnel (Verkeer van rechts).Dat word remmen en /of botsen.

Maasland