Ven-Zelderheide.
Volledig scherm
Ven-Zelderheide. © Theo Peeters

Opmerkelijk verzet tegen nieuwe huizen in Ven-Zelderheide: ‘Moet je niet willen’

VEN-ZELDERHEIDE - Acht huizen erbij, in een bescheiden dorp als Ven-Zelderheide zijn ze er blij mee. Toch is er verzet tegen de nieuwste woningbouwplannen, en wel uit onverwachte hoek: de Stichting Belangenbehartiging Hoogwaterbescherming gaat bezwaar aantekenen.

6 reacties

 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Dom geklets. Het gaat niet over overstromen maar het bouwen van een kunstwerk om water in te laten.
 • John Bruin

  2 jaar geleden
  Sinds 1996 heeft het gebied al deze status. Wellicht had u beter op moeten letten voordat u daarheen verhuisde.
 • John Bruin

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat de heer Jurgens zelf gaat verhuizen in plaats van de lokale jongeren dwars te zitten.  Hij kwam zelf naar de gemeente toen het al lang de status had. Heeft zelf de clausule van Rijkswaterstaat getekend. Dan moet hij niet achteraf gaan zeuren. In Nijmegen staan genoeg woningen voor hem.
 • Pam

  2 jaar geleden
  De plaatselijke politiek ligt daar inderdaad ook niet wakker van, die zijn het verlengstuk van Den Haag die al lange tijd terug hebben beslist dat er overloopgebieden moeten bij komen, en dat is er een van. De mensen die daar inschrijven voor een mogelijk nieuwe woning zouden hun huiswerk beter moeten doen om zodoende te weten dat ze met een kluitje het riet in worden gestuurd.
 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Wij trekken als meer dan een jaar aan de bel. Het is de lokale politiek die de mond houdt en straks 'laat ons bidden' roept want 'we wisten niet dat dit het gevolg kon zijn'.

Maasland