Volledig scherm
Chaletpark Heijendael in Heijen wilde uitbreiden en onderdak bieden aan vooral buitenlandse uitzendkrachten. © Ed van Alem

Oproep aan Gennep: zorg voor huisvesting arbeidsmigrant

GENNEP - Meer en betere huisvesting voor arbeidsmigranten binnen de gemeentegrenzen van Gennep. Die zou er volgens het bestuur van Ondernemend Limburg moeten komen. Het gebrek aan personeel in Limburg is zo groot dat werkgevers de noodklok hebben geluid. Niet alleen de gemeente Gennep maar alle gemeenten in Limburg hebben een brief ontvangen. 

Volgens Ondernemend Limburg kunnen bedrijven niet meer zonder buitenlands personeel.  Die uitzendkrachten zijn van belang om bedrijven aan de praat te houden. Om een personeelstekort aan te vullen, zijn arbeidsmigranten nodig. Tot nu toe zijn er weinig grootschalige oplossingen om deze mensen te huisvesten. 

Oplossingen

Een recent plan om in Heijen een recreatiepark om te vormen tot woonpark voor arbeidsmigranten kreeg geen steun van de gemeente Gennep. Ondernemend Limburg, waarin de Limburgse Werkgeversvereniging, MKB-Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) vertegenwoordigd zijn, pleit voor het opzetten van een taskforce. Die zou moeten komen met passende oplossingen. 

De werkgevers schrijven in de brief dat het personeelstekort er al toe geleid heeft dat enkele grotere ­bedrijven zich niet in Limburg wilden vestigen. De bedrijven hadden te grote twijfels of ze wel genoeg ­geschikte medewerkers konden vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Patiënten gaan met een tekening van dokter Marc-Jan naar huis na slecht-nieuwsgesprek
  PREMIUM

  Patiënten gaan met een tekening van dokter Marc-Jan naar huis na slecht-nieuwsge­sprek

  OTTERSUM - Het lijkt een wonderlijke combinatie. Marc-Jan Janssen (47) uit Ottersum is gynaecoloog-oncoloog. Hij behandelt en opereert vrouwen die kanker hebben. Denk aan eierstok- en baarmoederkanker. Daarnaast is hij cartoonist en illustrator. Hij tekent nieuwscartoons, maar maakt ook tekeningen in opdracht. Bijvoorbeeld voor het vakblad Frituurwereld. Of voor een bedrijf om een conflict in beeld te brengen.
 2. Waar was aartsbisschop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis
  PREMIUM

  Waar was aartsbis­schop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis

  ROERMOND / UTRECHT - Tijdens een bijzondere viering vond zaterdagochtend de wijding van Harrie Smeets tot de nieuwe bisschop van bisdom Limburg plaats. Vijfentwintig bisschoppen uit Nederland, Duitsland, India en België waren getuige van deze bijzondere wijding. Aartsbisschop Wim Eijk, de hoogste rooms-katholieke geestelijke in Nederland, zou deze wijding eigenlijk moeten uitvoeren. Maar hij was er op deze dag niet bij. Waar was kardinaal Eijk?

Maasland