Volledig scherm
De oplaadplaatsen voor elektrische auto’s bij de hoofdingang van de Lidl in Gennep. © DG

P-plaatsen voor gehandicapten blijven achter Lidl

GENNEP - Het lijkt een oneerlijke situatie: gehandicapten moeten op het Europaplein in Gennep hun auto parkeren achter het pand van supermarkt Lidl. En vervolgens een eindje lopen om bij de ingang van de winkel te komen. En dat terwijl niet-gehandicapte klanten met een elektrische auto voor de ingang van de winkel hun auto kunnen parkeren en opladen. 

Volledig scherm
De parkeerplaats voor gehandicapten achter de Lidl in Gennep. © DG

‘Is het niet wenselijk dat Gennep de gehandicaptenparkeerplaatsen en de oplaadparkeerplaatsen omwisselt?’ Die vraag stelde D66-raadslid Frank Pubben deze week aan wethouder Janine van Hulsteijn. 

Volgens Van Hulsteijn is de bestaande situatie op het Europaplein verklaarbaar en legaal: ,,Een gehandicaptenparkeerplaats moet binnen 100 meter van de bestemming liggen. Dat is op het Europaplein het geval. De laadpalen en parkeerplaatsen zijn al aangelegd voordat de Lidl er was. Het bedrijf heeft de gehandicaptenparkeerplaatsen op eigen terrein achter de winkel aangelegd.’’ 

Van Hulsteijn: ,,We kunnen niet zomaar de plekken verwisselen. Een gehandicaptenplaats is een stuk breder dan een gewone parkeerplaats. Het is niet wenselijk dat we bomen moeten kappen op het Europaplein om de ruil mogelijk te maken.’’

Op verzoek van Pubben laat Van Hulsteijn nog uitzoeken wat een ruil zou kosten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland