Paspoort.
Volledig scherm
Paspoort. © ANP XTRA

Paspoort ophalen hoeft niet meer in Gennep

GENNEP - Inwoners van de gemeente Gennep hoeven binnenkort nog maar één keer naar het gemeentehuis als ze een paspoort of identiteitsbewijs nodig hebben. Alleen voor het aanvragen ervan is een bezoek nodig, daarna kan het paspoort gewoon thuis of op een ander adres worden bezorgd. De service gaat maandag 3 juni in.

Gennep heeft het bedrijf Dynasure ingehuurd om de paspoorten te bezorgen. Volgens de gemeente heeft het bedrijf bij andere gemeenten al veel ervaring opgedaan.

De gemeente Gennep heeft in beeld gebracht hoeveel paspoorten en identiteitsbewijzen er volgens de huidige gegevens de komende jaren verstrekt moeten worden. Dat varieert van 669 dit jaar tot 1212 in 2021. De verwachting is dat 4 procent van de mensen voor bezorgen kiest. Dat percentage is gebaseerd op cijfers van andere gemeenten.

Gennep brengt voor het bezorgen 5 euro in rekening. Bij zorginstellingen Dichterbij, Norbertushof en Libermannhof of bij inwoners die om medische redenen niet naar het gemeentehuis kunnen komen, werden de bewijzen al thuisbezorgd. Dat was en blijft gratis.

Voor rijbewijzen geldt de regeling niet. Dat is wettelijk niet toegestaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland