Paul Frissen nieuwe voorzitter raad van toezicht Dichterbij

GENNEP - Paul Frissen is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van gehandicapteninstelling Dichterbij in Gennep. Hij treedt op 1 januari aan.

Frissen is hoogleraar Bestuurskunde aan de Tilburg University. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter en decaan bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag.

In de zorgsector heeft hij diverse functies gehad als adviseur, onderzoeker, opleider en toezichthouder. Hij had onder meer zitting in adviesorganen van de regering.

Twee zittingstermijnen

Volledig scherm
Paul Frissen © Dichterbij

In 2017 maakte hij een kritische analyse van de bestuurscultuur van Arnhem, waar de bestuurders te vaak uit de bocht zouden vliegen. ‘Beledigingen en grof taalgebruik, intimidatie en schofferen passen niet in de pluriforme cultuur van de Nederlandse politiek’, stelde Frissen in het sindsdien veelbesproken rapport. ‘Die cultuur is in Arnhem in het ongerede geraakt.’

De nieuwe voorzitter is de opvolger van Léon Frissen (geen familie) die eind van dit jaar afscheid neemt, na twee zittingstermijnen van vier jaar. Dichterbij is actief in Noord-Limburg, Brabant en Gelderland en begeleidt zo’n 2230 cliënten.

Maasland