Volledig scherm
De pechvogels van het Elzendaalcollege in Gennep hebben alsnog hun Anglia-certificaat ontvangen. © Elzendaalcollege

Pechvogels Elzendaalcollege krijgen na verlies door PostNL alsnog hun Anglia-diploma

GENNEP - Zo zeer als de leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep baalden vorig jaar omdat  PostNL hun toetsen kwijt raakte. Zo blij waren diezelfde leerlingen omdat zij  op deze woensdag alsnog hun aanvullende Engels-diploma kregen. Twaalf leerlingen kregen een lekkere tompouce om het een beetje te vieren. Zij moesten een deel van hun Anglia-examen overdoen en slaagden nu dus. 

Vorig jaar juni raakte postbedrijf PostNL tien dozen met toetsen kwijt van opleidingsinstituut Anglia uit Roosendaal. 

Docent Danny van Vliet van het Elzendaalcollege is blij dat haar leerlingen alsnog geslaagd zijn. ,,Normaal  reiken we de certificaten in oktober uit. We konden toen 19 leerlingen een certificaat overhandigen waarvan het examen terecht was, maar voor deze twaalf leerlingen zat er helaas niets anders op dan een deel van het examen opnieuw te maken.’’

De Anglia-lessen kunnen leerlingen van het Elzendaalcollege volgen naast de reguliere lessen Engels. Dat Engelstalige onderwijs levert certificaten op die wereldwijd erkend zijn en gebruikt kunnen worden bij een vervolgopleiding, eventueel in het buitenland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland