Volledig scherm
Burgemeester Peter de Koning (tweede van rechts) in functie tijdens de Vierdaagse. © Theo Peeters

Petitie: ‘burgemeester Gennep moet blijven’

GENNEP - Vindt u ook dat Peter de Koning burgemeester van Gennep moet blijven? Dan is het mogelijk om een petitie te ondertekenen die precies dat doel heeft. Wie de petitie op Avaaz.org heeft geplaatst, is onduidelijk. De afzender noemt zich Ben S.

Avaaz is een ‘een online campagnenetwerk dat de stem van gewone mensen laat doorklinken in wereldwijde besluitvorming’, zegt de club zelf. De Koning is dan ook niet de enige voor wie in de bres wordt gesprongen. Actievoerders hebben ook het beste voor met olifanten - ‘Japan, verbied het ivoor nu’ - en de sneeuwluipaard.  ‘Ban de toeristische paardenkoetsen uit Belgische steden’ is ook petitie waarop een stem uitgebracht kan worden.

In Gennep is het De Koning waar het om draait. De initiatiefnemer legt op de website uit dat er problemen zijn binnen het gemeentebestuur. ‘Is het vertrouwen in deze burgemeester zo geschaad dat hij, zonder opgaaf van redenen, het veld moet ruimen?’

Respect tonen

Als het aan Ben S. ligt moeten gemeenteraad en wethouders ‘respect tonen en deze man niet laten vertrekken’. Om eraan toe te voegen dat uitpraten beter is dan schoppen. Hij begrijpt er in ieder geval niets van dat De Koning moet verdwijnen. ‘Onderteken deze petitie zodat we hopelijk kunnen voorkomen dat een aimabel mens verloren gaat voor Gennep. Draai dit besluit om. Laat Peter de Koning zijn ambtstermijn, die vorig jaar nog werd goedgekeurd door iedereen, afmaken.’

Wie wil tekenen kan hier klikken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland