Volledig scherm
Het politiebureau aan het Europaplein in Gennep gaat dus dicht. © Google

Politie komt sluiting politiebureau Gennep uitleggen aan inwoners

GENNEP - Tijdens een informatiebijeenkomst in de raadzaal van het oude stadhuis in Gennep komt de politiechef op maandag 25 juni vertellen waarom het politiebureau moet sluiten. 

De informatieavond begint om 20 uur. De bijeenkomst vindt plaats op verzoek van de Gennepse gemeenteraad en burgemeester Peter de Koning die over openbare orde en veiligheid gaat. 

Vorige maand bleek dat inwoners en politici in Gennep zich overvallen voelden door de voorgenomen sluiting van het bureau aan het Europaplein. Ook De Koning viel het nieuws van de sluiting rauw op het dak. 

Tijdens de bijeenkomst legt de politie uit hoe een en ander in elkaar steekt. Ook kunnen vragen gesteld worden. De avond is openbaar en toegankelijk voor iedereen. In de raadzaal kan slechts een beperkt aantal mensen terecht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland