Maria Roepaen ligt achter de in 1996 aangelegde dijk en heeft mede door het intensieve verkeer op de Kleefseweg geen directe relatie meer met de Niers. Met het ophogen van de Kleefseweg op de noodzakelijke stabiliteitsberm van de dijk en het daardoor verdwijnen van enkele monumentale bomen ontstaat er een kans om het klooster ruimtelijk weer met de Niers te verbinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Maria Roepaen ligt achter de in 1996 aangelegde dijk en heeft mede door het intensieve verkeer op de Kleefseweg geen directe relatie meer met de Niers. Met het ophogen van de Kleefseweg op de noodzakelijke stabiliteitsberm van de dijk en het daardoor verdwijnen van enkele monumentale bomen ontstaat er een kans om het klooster ruimtelijk weer met de Niers te verbinden. © Theo Peeters

Profiteer van versterken dijken Lob van Gennep: verhuis de voetbalclub, leg een strand aan

GENNEP/ MOOK -  Verhuis de voetbalclub, leg fietspaden aan door de natuur, zorg voor een terugkeer van de Maasheggen, plant een bomenlaan, leg een strandje aan. En waarom geen openluchttheater aan het water? Profiteer ervan, als de schop straks in de grond gaat voor het versterken van de dijken in het gebied Lob van Gennep. 

1 reactie

  • J. Zomers

    5 maanden geleden
    Inderdaad, we kunnen de werkzaamheden koppelen bij de aanleg van paden, een openluchttheater en een strandgedeelte met gezellig terras. Zo kunnen we het toerisme naar Noord-Limburg activeren, we weten dat Duitsers dol zijn op een stukje strand aan het water.

Maasland