Volledig scherm
Henk Siroen kreeg begin mei een lintje na 37 jaar raadslidmaatschap in Cuijk. Links zijn echtgenote. © Ed van Alem

Progressief Leefbaar Cuijk gaat 'gewoon' door

CUIJK - De politieke partij Progressief Leefbaar Cuijk (PLC) blijft bestaan. De leden hebben aangegeven verder te willen. 

Vraag of de partij, nu nog goed voor een kleine dertig leden, op zou houden te bestaan, was aan de orde. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart kwam de lokale partij 27 stemmen tekort voor een raadszetel. Daardoor kwam er na bijna veertig jaar ook een einde aan het politieke leven van boegbeeld Henk Siroen.

Lintje

Siroen kreeg begin mei een koninklijke onderscheiding voor 37 jaar raadslidmaatschap. De Cuijkenaar, die tot de top 10 van langstzittende raadsleden behoorde en in 1981 voor de PvdA in de Cuijkse raad kwam, is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. ,,Ik ben blij dat de partij blijft bestaan. Nu kunnen we de politiek toch, hoe lastig dat ook is als je niet in de gemeenteraad zit, scherp in de gaten blijven houden.’’ Integratie en duurzaamheid zijn thema's waarvoor PLC zich wil blijven inzetten.

Siroen, die als adviseur aan de partij verbonden blijft, was in 1993 mede-oprichter van PLC, ontstaan uit Siroens Progressief Cuijk en Evenwichtig Leefbaar Cuijk van wijlen Riet van Heumen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland