De gemeenteraad van Gennep in 2019, toen een fysieke vergadering nog heel gewoon was.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Gennep in 2019, toen een fysieke vergadering nog heel gewoon was. © DG

PvdA in Gennep boycot de ‘meest beladen politieke vergadering van het jaar’

GENNEP - Waar gaat het geld naartoe in de gemeente Gennep? De gemeenteraad beslist er vanavond over, maar wel zonder de PvdA. De partij boycot de discussie over de begroting. ,,Zo zou je het kunnen noemen’’, zegt fractievoorzitter Luc Brouwers. 

5 reacties

 • Ook

  2 maanden geleden
  Deze manier van denken binnen de PvdA Gennep is een belediging voor iedereen die op deze partij heeft gestemd tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen en toont ook aan dat er toen volstrekt ongeschikte mensen namens die partij werden verkozen.Als gemeenteraadslid heeft iemand zeker de morele plicht om tijdens de begrotingsvergadering aanwezig te zijn en actief mee te doen.Dit is gewoon alleen maar heel erg laf!
 • Evert

  2 maanden geleden
  Dan moeten ze ook niet klagen als er dingen besloten worden wat ze niet achterstaan. Nu hebben ze de kans voor inspraak en dat weigeren ze dus moeten ze vanaf nu de mond dicht houden
 • John Bruin

  2 maanden geleden
  Nee juist niet. De PvdA wil een fysieke vergadering. Dit terwijl burgers niet samen mogen komen. Compleet foute voorbeeldfunctie.Onze horeca en vereniging zijn gesloten. Je mag maar met 2 man bij elkaar komen. En dan wil de PvdA ineens 25 man bij elkaar laten komen? Waarvan enkele op leeftijd zijn? 
 • John Bruin

  2 maanden geleden
  Wat een onzin van die PvdA.  Het is niet meer dan logisch dat ook een gemeenteraad niet bij elkaar komt in 1 ruimte, vooral niet met oudere leden. Ze hebben vooral een voorbeeldfunctie. Vergaderen kan prima digitaal. Alle voorbereidende raadsvergaderingen zijn ook digitaal, en daar heb ik Brouwers nooit over gehoord.En overleggen wanneer je met z'n tweeen bent in die fractie? Leg er dan een telefoon langs.
 • LVCer

  2 maanden geleden
  is de vergadering fysiek (en zegt het PVDA heel valide dat dat gewoonweg niet kan op dit moment) of is het virtueel ?
 1. Betuwse gemeenteraden worstelen met de vraag of ze echt of digitaal moeten vergaderen
  PREMIUM

  Betuwse gemeentera­den worstelen met de vraag of ze echt of digitaal moeten vergaderen

  ELST/BEMMEL - In Boxmeer zorgde een meningsverschil over de vraag of de gemeenteraad echt of per beeldscherm moet vergaderen al tot Kamervragen. Zo heet wordt de soep in Lingewaard en Overbetuwe niet gegeten, maar ook daar worstelt de politiek met de vraag of ze nu live in de raadzaal of per beeldscherm de degens moeten kruisen. In de praktijk komen sinds maart beide vormen voor. Met maandelijks de beslissing welke vorm nu de voorkeur verdient. Ook hier zijn de meningen verdeeld.
 1. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

 2. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

Maasland