PR dgfoto Gelderlander Goch Duitsland: Klooster Graefenthal
Volledig scherm
PREMIUM
PR dgfoto Gelderlander Goch Duitsland: Klooster Graefenthal © Paul Rapp

Raadsvrouw sekteleider Robert B. veegt vloer aan met werkwijze Duitse justitie: ‘Biechtgeheim op grove wijze geschonden’

KLEEF/ GOCH - In het proces tegen Robert B., de omstreden sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, werkt de Duitse justitie met wederrechtelijk verkregen verklaringen. Volgens de raadsvrouw van de 59-jarige verdachte bevinden zich in het strafdossier zelfs transcripties van biechtgesprekken.

2 reacties

 • J. Zomers

  3 dagen geleden
  We weten dat ze in Duitsland op bepaalde punten conservatiever zijn dan in Nederland, maar dat ze in Duitsland nog gaan biechten dat wist ik niet.
 • A.M. BERBEN

  6 dagen geleden
  "Biechtgeheim" toe maar, de raadsvrouwe van deze verdachte komt kennelijk argumenten te kort en gaat daarom maar over tot een wilde speculatie om te trachten om haar klant zo vrijgesproken te krijgen. Dit zegt veel over alle overige argumenten die er kennelijk toch niet echt blijken te zijn.
 1. Duitse politie valt opnieuw binnen in klooster van Nederlandse ‘sekteprofeet’

  Duitse politie valt opnieuw binnen in klooster van Nederland­se ‘sektepro­feet’

  In het onderzoek naar de Nederlandse ‘sekteleider’ die in oktober werd opgepakt in het Duitse Goch, vlak over de grens bij het Limburgse Gennep, heeft de politie maandag opnieuw huiszoekingen uitgevoerd. Ze vonden plaats in het voormalige klooster waar de omstreden Orde der Transformanten is gehuisvest. Bij de invallen zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) computers en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Maasland