Volledig scherm
PREMIUM
© Marijke Helversteijn, Alphen

Ringslang steeds vaker gespot in Limburg

MILSBEEK - De ringslang rukt de laatste jaren voorzichtig op in Limburg. Niet alleen in het zuiden, maar ook in het uiterste noorden van de provincie - rond Milsbeek - is de slang steeds vaker te vinden.

Het succes van de soort is te danken aan een combinatie van natuurlijke factoren en de helpende hand van de mens. In het noorden is die helpende hand onder meer te zien in de ontwikkeling van het Koningsven, het gebied aan de rand van het Reichswald bij Milsbeek. Dat wordt door Natuurmonumenten weer veranderd in het moerasgebied dat het ooit was, een ideaal leefgebied voor de ringslang.

Franc Holthuijsen, uitbater van eethuis De Diepen in het Koningsven, kan er over meepraten. ,,Vooral de laatste vijf jaar zie ik meer ringslangen. Vooral aan de voet van het Reichswald, als daar de zon doorbreekt is het er lekker warm en dan kun je zeker ’s ochtends regelmatig een ringslang tegenkomen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland