Volledig scherm
© Thinkstock

Rode beuk erin voor douglassparren in Milsbeek

MILSBEEK - Eigenlijk wilde wethouder Jan Welles van Gennep de kapvergunning helemaal weigeren. De twee beeldbepalende douglassparren en de grote catalpa op het perceel aan de Langstraat in Milsbeek zouden moeten blijven staan. 

Na tussenkomst van de bezwaarschriftencommissie mogen de sparren toch weg. Mits de eigenaar een rode beuk terugzet.

In eerste instantie kreeg de eigenaar juli vorig jaar nul op zijn rekest voor de kapvergunning. De aanvrager diende bezwaar in. Na behandeling van zijn zaak kwam een boomspecialist langs. Die onderzocht de douglassparren en stelde vast: die bomen hebben geen lang leven meer voor de boeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetruienweek

    20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetrui­en­week

    GENNEP - Het voornemen was mooi, maar de ambitie mogelijk iets te groot. Op initiatief van het college van burgemeester en wethouders van Gennep houdt de gemeente geen warme-truiendag maar een warmetruienweek. Ter bevordering van het milieubewustzijn en om de duurzaamheid praktisch te stimuleren. De verwarming gaat omlaag en warme kleding zorgt dat er toch gewoon gewerkt kan worden. Dat lukte niet helemaal.

Maasland