Volledig scherm
Archieffoto van FAST. © Theo Peeters

Simpele zege voor FAST in derby: ‘Dik en dik verdiend’

MEIJEL - De volleybalsters van FAST hebben woensdag hun vierde plek in de eredivisie verstevigd. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis had in Meijel geen problemen met Peelpush: 0-3 (16-25, 18-25, 17-25).

FAST had het duel tegen de nummer acht van de ranglijst vanaf minuut één onder controle. Met veel servicedruk zette het Peelpush onder druk, daarnaast liep vooral ook de blokverdediging goed. Coach Harmen Bijsterbosch liet zijn basisteam het grootste deel van de wedstrijd staan en deed alleen enkele tactische wissels.

‘Dik en dik verdiend’

,,We speelden met veel energie en enthousiasme en straalden vertrouwen uit”, keek Bijsterbosch op de Limburgse derby terug. ,,Op de momenten dat het niet lukte, zijn we rustig gebleven. Het kan in Meijel best een heksenketel zijn, maar we hebben de supporters van Peelpush stil gekregen. Deze zege was dik en dik verdiend.”

In het begin van het seizoen was FAST nog vaak erg wisselvallig, mede daardoor speelde de ploeg al veel vijfsetters (die bij winst maar twee in plaats van drie punten opleveren). De laatste weken is het spel bij de combinatieploeg steeds stabieler.

Kampioenspoule

Met de zege in Meijel pakte FAST ook voor het eerst drie punten op vreemde bodem. ,,Dat dat tot nu toe nog niet gelukt was, gaf een beetje vertekend beeld”, zei Bijsterbosch. ,,Omdat we in uitwedstrijden tot nu vooral sterke tegenstanders hebben getroffen. Toch is het prettig om te laten zien dat we ook in een andere sporthal met duidelijke cijfers kunnen winnen.”

Na tien van de achttien duels in de reguliere competitie staat FAST zes punten voor op nummer zeven Sneek. De top zes van de eredivisie plaatst zich voor de kampioenspoule. 

Maasland