Volledig scherm
PREMIUM
Intos in Heijen. © Hai Voeten

Sociale werkplaats moet toch zuiniger, Gennepse PvdA boos: ‘Valt vies tegen’

GENNEP / MOOK / HEIJEN - Spaar de sociale werkplaats van Gennep en Mook en Middelaar een beetje. Ze hebben de laatste jaren al zoveel bezuinigd. Dat was de boodschap van de Gennepse politiek aan burgemeester en wethouders, afgelopen zomer. Toch moet Intos nu opnieuw bezuinigen: 150.000 euro in 2021 en ‘de volgende jaren’.

Dat blijkt uit de begroting van Gennep. De Gennepse PvdA is kwaad over de aangekondigde bezuinigingen.

Intos is gevestigd in Heijen. Het begon als een sociale werkplaats, maar is uitgegroeid tot wat een leer-, werk- en arbeidsontwikkelingsbedrijf genoemd wordt. Het bedrijf helpt mensen uit de bijstand, maar kampt al jaren met tekorten. Intos wordt betaald door IWGM, het door Gennep en Mook en Middelaar gedeelde werkvoorzieningschap. Langs die weg hebben Mook en Gennep invloed op de financiën.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Voor iedereen schadevergoeding na overstroming Lob van Gennep’

    ‘Voor iedereen schadever­goe­ding na overstro­ming Lob van Gennep’

    MOOK/GENNEP - Mocht de Maas overstromen en inwoners daarbij schade aan hun huizen oplopen, dan moet iedereen in de Lob van Gennep in aanmerking komen voor schadevergoeding. Daarvoor pleit de stuurgroep die momenteel nadenkt over het veiliger maken van het gebied bij hoogwater. Er bestaat nu al een schadevergoedingsregeling, maar wie zijn huis na 1996 heeft gebouwd of verbouwd, komt daar niet voor in aanmerking. Dat moet veranderen.

Maasland