SumMmertime in Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
SumMmertime in Gennep. © Theo Peeters

SumMmertime en de Cuijkse Vierdaagsefeesten hoopvol voor de zomer

GENNEP - Mogen we deze zomer naar concerten en festivals? Het zijn onzekere tijden voor de culturele sector. De Vierdaagsefeesten in Cuijk wachten af wat Nijmegen doet, maar het Gennepse festival SumMmertime houdt de moed er in. Zaterdag 21 juni willen ze starten: ,,In deze tijden willen we een positief geluid afgeven.’’

Dansen op een volgeladen Markt in Gennep of op de Maasboulevard in Cuijk tussen de menigte je vrienden zoeken. Vorige zomer was het de normaalste zaak van de wereld. Nu is het een droomscenario. 

In heel Nederland zijn grote evenementen tot 1 juni verboden, dus ook SumMmertime en de Cuijkse Vierdaagsefeesten. Dit in verband met de coronacrisis. Wat er na 1 juni gaat gebeuren is niet duidelijk.

,,We realiseren ons dat de boel mogelijk niet door kan gaan’’, zegt Marian Leideritz van SumMmertime. De kans bestaat dat de huidige maatregelen na 1 juni worden verlengd. ,,We houden de persconferenties angstvallig in de gaten, maar we willen mensen ook een positief vooruitzicht geven. De organisatie heeft dus besloten om nog alles door te laten gaan.’’

Quote

De horeca in Gennep zal het merken. Daar gaan de drankinkom­sten naar toe

Marian Leideritz , SumMmertime
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland