Paul Terpstra (links) en Johan Jilisen organiseren de  Survivalrun in Gennep.
Volledig scherm
Paul Terpstra (links) en Johan Jilisen organiseren de Survivalrun in Gennep. © Ed van Alem

Survivalrun Gennep: nu al record

GENNEP - De Niersdal Survivalrun Gennep heeft nu al een record te pakken. Zondag zal een recordaantal deelnemers van 1650 aan de meet verschijnen. De obstakels moeten grotendeels nog gebouwd worden langs de boorden van de Niers in Gennep. En de eerste deelnemers gaan pas zondag van start. 

De sporters komen uit heel Nederland. Want in Gennep vindt ook het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun plaats. Paul Terpstra is een van de organisatoren: ,,Er komen 400 wedstrijdlopers zondag. Om de recreatieve lopers niet te hoeven teleurstellen mogen dit jaar 150 extra mensen deelnemen.''

Obstakels

Deze week is al een derde van de obstakels gebouwd. In de komende drie dagen moet de rest klaar zodat zaterdag de boel gekeurd kan worden. Supermarktketen Jan Linders was jarenlang hoofdsponsor van de survivalrun. Dit jaar neemt  Waterschap Limburg het estafettestokje over. 

Frank Kersten en Marcel Ruijter van BuitenWerk plaatsen de hekken die zondag gebruikt worden bij de start van de Niersdal Survivalrun Gennep.
Volledig scherm
Frank Kersten en Marcel Ruijter van BuitenWerk plaatsen de hekken die zondag gebruikt worden bij de start van de Niersdal Survivalrun Gennep. © DG
De eerste obstakels zijn al geplaatst langs de Niers in Gennep.
Volledig scherm
De eerste obstakels zijn al geplaatst langs de Niers in Gennep. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland