Volledig scherm
Paul Terpstra (links) en Johan Jilisen organiseren de Survivalrun in Gennep. © Ed van Alem

Survivalrun Gennep: nu al record

GENNEP - De Niersdal Survivalrun Gennep heeft nu al een record te pakken. Zondag zal een recordaantal deelnemers van 1650 aan de meet verschijnen. De obstakels moeten grotendeels nog gebouwd worden langs de boorden van de Niers in Gennep. En de eerste deelnemers gaan pas zondag van start. 

De sporters komen uit heel Nederland. Want in Gennep vindt ook het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun plaats. Paul Terpstra is een van de organisatoren: ,,Er komen 400 wedstrijdlopers zondag. Om de recreatieve lopers niet te hoeven teleurstellen mogen dit jaar 150 extra mensen deelnemen.''

Obstakels

Deze week is al een derde van de obstakels gebouwd. In de komende drie dagen moet de rest klaar zodat zaterdag de boel gekeurd kan worden. Supermarktketen Jan Linders was jarenlang hoofdsponsor van de survivalrun. Dit jaar neemt  Waterschap Limburg het estafettestokje over. 

Volledig scherm
Frank Kersten en Marcel Ruijter van BuitenWerk plaatsen de hekken die zondag gebruikt worden bij de start van de Niersdal Survivalrun Gennep. © DG
Volledig scherm
De eerste obstakels zijn al geplaatst langs de Niers in Gennep. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongerencafé Vrijdagavond bij Koos

    Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongeren­café Vrijdag­avond bij Koos

    OTTERSUM - Op de laatste vrijdag van deze maand weet het dorp Ottersum wie gewonnen heeft. Op die avond wordt in het jongerencafé Vrijdagavond bij Koos bekend gemaakt welk van de vijf ideeën uit het dorp in aanmerking komt voor een subsidie. Het jongerencafé zamelde de afgelopen jaren van elk verkocht drankje een klein bedrag in. Dat leverde een totaal van 5.000 euro op. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor een idee waarvan heel Ottersum profijt kan hebben.

Maasland