Volledig scherm
Peter de Koning in het Nieuwscafé van De Gelderlander © Ecce Productions / De Gelderlander

Terugkijken: dit zei Peter de Koning in het Nieuwscafé over zijn mysterieuze vertrek uit Gennep

VideoBOXMEER - Hartverwarmend is ‘een understatement’ voor de reacties die burgemeester Peter de Koning kreeg bij zijn afscheid als burgemeester van Gennep. Dat vertrek is inmiddels veelbesproken, kijk hieronder terug wat De Koning er zelf over zegt. ,,Ik heb een pittige zomer gehad.’’

Peter de Koning zag zich deze zomer gedwongen op te stappen als burgemeester van Gennep: de drie wethouders hadden het vertrouwen in hem opgezegd. Na weken onduidelijkheid bleek uiteindelijk in een geheime vergadering dat een woede-uitbarsting van De Koning de druppel was. Ingewijden schetsten een beeld van een burgemeester die een angstcultuur creëerde.

De Koning noemt dat in het Nieuwscafé ‘een verzameling verzonnen verhalen’. ,,Het is een slecht toneelstuk dat hier wordt opgevoerd.’’ Hij noemt de beschuldigingen ‘laster en leugens’.

Ongemakkelijke zomer

In een ongemakkelijke zomer werkte De Koning door, samen met de wethouders die hem weg wilden hebben. Ondertussen kreeg hij veel steun van inwoners, zegt hij. ,,Eerlijk gezegd is dat wel iets wat je door zo’n periode heen helpt. Dat sleept je er echt doorheen.’’

Andere gast in het Nieuwscafé is Henri Ebben uit Wanroij. Ebben is door een hoge dwarslaesie gekluisterd aan een rolstoel. Hij vindt bereikbaarheid van openbare gebouwen belangrijk. Verder vertelt Linda Adam over de de Dr. PeelenCultuurprijs. Mark van der Linden was betrokken bij een onderzoek naar de kijk- en luistercijfers van Omroep Land van Cuijk.

Het Nieuwscafé wordt gepresenteerd door Gelderlander-verslaggever Herman Wissink en co-presentatrice Janneke Kennis van het oorlogsmuseum in Overloon.

Maasland