Volledig scherm
PREMIUM
Jos en Brigitte te Wierik van de Troefmarkt in Heijen in hun zaak in de Nieuwwijkstraat. © Theo Peeters

Troefmarkt Heijen sluit definitief de deuren: ‘Tot het laatst hard gestreden’

HEIJEN - De Troefmarkt in Heijen, de enige supermarkt in het dorp, zal na Pasen de deuren niet meer openen.  ,,Tegen de grote winkelbedrijven in de directe omgeving, in Gennep, kunnen we toch niet op", zegt eigenaar Jos te Wierik.

Te Wierik wil er niet dramatisch over doen. ,,Ik krijg het niet spits om de winkel 's avonds en op zondag open te hebben. Je hoort van klanten dat ze ook niet willen dat winkelpersoneel altijd inzetbaar is. Maar toch maken mensen er wel gebruik van.

Ze vinden het eigenlijk steeds normaler dat de supermarkt bijna altijd open is. Je ziet een verschuiving in het koopgedrag. Ik voorzie dat de zondag voor supermarkten steeds belangrijker wordt. Misschien wel de belangrijkste dag van de week. Klanten krijgen op zondag bezoek, kopen extra's en kijken niet zo naar de prijs.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartementen voor senioren, is het plan
  PREMIUM

  Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartemen­ten voor senioren, is het plan

  GENNEP - Er zijn plannen voor de bouw van appartementen op een deel van de Groene Long van Gennep: de Groes. In opdracht van vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij Nebuvast uit Gennep heeft Livin Concepts een ontwerp uitgewerkt voor 50 appartementen. Die moeten gebouwd kunnen worden op grond die Nebuvast van het bestuur van de Sint Martinuskerk wil overnemen. Het zou in totaal gaan om 11.000 vierkante meter.
 2. Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  OTTERSUM - Wie donderdag in Ottersum wil gaan stemmen voor de Europese verkiezingen kan niet in het stemlokaal terecht dat op de stempas vermeld staat. Voor veel inwoners is café-zaal De Pub het dichtstbijzijnde stemlokaal. Maar door persoonlijke omstandigheden is De Pub donderdag niet beschikbaar. Het stemlokaal is daarom verplaatst naar de buren bij 't Swaantje. Dat is te vinden aan de St. Janstraat 46 in Ottersum.

Maasland