Volledig scherm
PREMIUM
Jos en Brigitte te Wierik van de Troefmarkt in Heijen in hun zaak in de Nieuwwijkstraat. © Theo Peeters

Troefmarkt Heijen sluit definitief de deuren: ‘Tot het laatst hard gestreden’

HEIJEN - De Troefmarkt in Heijen, de enige supermarkt in het dorp, zal na Pasen de deuren niet meer openen.  ,,Tegen de grote winkelbedrijven in de directe omgeving, in Gennep, kunnen we toch niet op", zegt eigenaar Jos te Wierik.

Te Wierik wil er niet dramatisch over doen. ,,Ik krijg het niet spits om de winkel 's avonds en op zondag open te hebben. Je hoort van klanten dat ze ook niet willen dat winkelpersoneel altijd inzetbaar is. Maar toch maken mensen er wel gebruik van.

Ze vinden het eigenlijk steeds normaler dat de supermarkt bijna altijd open is. Je ziet een verschuiving in het koopgedrag. Ik voorzie dat de zondag voor supermarkten steeds belangrijker wordt. Misschien wel de belangrijkste dag van de week. Klanten krijgen op zondag bezoek, kopen extra's en kijken niet zo naar de prijs.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland