Volledig scherm
Het historische stadhuis van Gennep in de steigers. © Theo Peeters

Trouwen in Gennep? Pas op de steigers

GENNEP - Gennep heeft een sfeervol stadhuis uit 1612 en dat blijft alleen zo als het van tijd tot tijd een flinke restauratie ondergaat. De binnenkant was al opgeknapt, nu is de buitenkant aan de beurt. 

Volledig scherm
Steenhouwer Hessel Koetze uit Maarssen is op inspectie voor de restauratie van het oude stadhuis van Gennep. © Theo Peeters

De komende weken wordt het natuurstenen leien dak vervangen, maar de steigers staan er ook omdat de natuurstenen elementen in de gevel gerestaureerd moeten worden. Hier inspecteert steenhouwer Hessel Koetze uit Maarssen het mergel. 

Ook moeten sommige houten luiken nog gerepareerd worden -het schilderwerk aan de luiken is grotendeels klaar.

De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot in december. Het stadhuis kan al die tijd gewoon gebruikt worden. Ook bruiloften kunnen doorgaan. Maar, meldt de gemeente: ‘bruidsparen moeten er rekening mee houden dat het stadhuis in de steigers staat'. Ziet er wat minder romantisch uit, dus.

Op verzoek zijn andere trouwlocaties beschikbaar, trouwens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland