Volledig scherm
PREMIUM
Ex-burgemeester Peter de Koning van Gennep samen met zijn partner Edith Ensinck op Kemna. © Theo Peeters

Verbijsterde burgemeester van Gennep kreeg hulp van gouverneur: ‘Hij wilde een periode van bezinning’

GENNEP - De Limburgse commissaris van de Koning Theo Bovens wilde deze zomer een bemiddelende rol spelen in de burgemeestersaffaire van Gennep. Bovens stelde een periode van bezinning voor toen burgemeester Peter de Koning onder druk stond om af te treden.

Dat zegt De Koning in een gesprek met De Gelderlander.  ,,Vandaar dat ik op 1 juli niet onmiddellijk ben opgestapt, maar slechts heb willen aangeven dat onvermijdelijk zou zijn dat ik in september zou vertrekken. Als er tussentijds niets zou veranderen, bedoelde ik.” Zowel de gouverneur als hij wilden tijd winnen, de boel laten bezinken, afkoelen, om te kijken of er toch nog een oplossing mogelijk was, zegt De Koning.

De Koning maakte op 1 juli op de late avond bekend dat hij zich vanwege een ‘veranderd bestuurlijk klimaat’ genoodzaakt zag zijn taken per september neer te leggen. Later werd duidelijk dat dat kwam omdat drie wethouders al op 11 juni het vertrouwen in hem hadden opgezegd.  Waarom, blijft onduidelijk. De Koning zegt het nog steeds niet te weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland