Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

'Verschrikkelijk': ambulance weg uit Gennep

GENNEP - De ambulance rijdt bij spoedgevallen vanaf 1 augustus niet meer vanuit Gennep naar de inwoners van die gemeente. Ziekenwagens moeten uit Haps of Bergen komen. Burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep spreekt van een enorme verslechtering en noemt de verandering 'verschrikkelijk voor de inwoners'.

In 2014 werd er een pilotproject gestart in Gennep, omdat de aanrijtijden van ziekenwagens beroerd waren. Het lukte vaak niet om binnen een kwartier bij iemand in nood te zijn. ,,De zorgverzekeraars weigerden toen wat te doen.  AmbulanceZorg Limburg-Noord financierde het project, wij leverden ruimte in de brandweerkazerne.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vrijheid-express oefent Maand van de Vrijheid met stop op Highlanderbridge Gennep

    Vrij­heid-express oefent Maand van de Vrijheid met stop op Highlander­brid­ge Gennep

    GENNEP - Tijdens de Maand van de Vrijheid in 2020 - van 4 april tot 5 mei - komt de Vrijheid-express in alle Nederlandse provincies. Dan rijden veertien, herkenbare bussen door twaalf Nederlandse provincies, door Amsterdam en door Den Haag. Ze moeten zo’n zestig verschillende plekken aandoen. De Vrijheid-express stond bij wijze van proef woensdag een uurtje stil in Gennep. De enige bus die er op dit moment is voor het project parkeerde tijdelijk op de halte van de Highlanderbridge ofwel de Niersbrug.
  2. Gennep investeert in wielren-imago: contract van 3 jaar met klassieker Boels Ladies Tour

    Gennep investeert in wiel­ren-ima­go: contract van 3 jaar met klassieker Boels Ladies Tour

    GENNEP - De komende drie jaar is Gennep start-, doorkomst- en finishplaats van een van de etappes van wielerklassieker Boels Ladies Tour. De Niersstad tekent een contract waarin die afspraken zijn vastgelegd. Op 5 september strijkt de karavaan van de vrouwenronde in Gennep neer. Op de Markt presenteren de wielrensters zich aan het publiek. Start en finish van de etappe zijn op het Jan Lindersplein. Doordat de route nieuw wordt ingedeeld komen de sportvrouwen diverse keren door de stad tijdens de Gennepse etappe.

Maasland