Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

'Verschrikkelijk': ambulance weg uit Gennep

GENNEP - De ambulance rijdt bij spoedgevallen vanaf 1 augustus niet meer vanuit Gennep naar de inwoners van die gemeente. Ziekenwagens moeten uit Haps of Bergen komen. Burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep spreekt van een enorme verslechtering en noemt de verandering 'verschrikkelijk voor de inwoners'.

In 2014 werd er een pilotproject gestart in Gennep, omdat de aanrijtijden van ziekenwagens beroerd waren. Het lukte vaak niet om binnen een kwartier bij iemand in nood te zijn. ,,De zorgverzekeraars weigerden toen wat te doen.  AmbulanceZorg Limburg-Noord financierde het project, wij leverden ruimte in de brandweerkazerne.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland