Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

'Verschrikkelijk': ambulance weg uit Gennep

GENNEP - De ambulance rijdt bij spoedgevallen vanaf 1 augustus niet meer vanuit Gennep naar de inwoners van die gemeente. Ziekenwagens moeten uit Haps of Bergen komen. Burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep spreekt van een enorme verslechtering en noemt de verandering 'verschrikkelijk voor de inwoners'.

In 2014 werd er een pilotproject gestart in Gennep, omdat de aanrijtijden van ziekenwagens beroerd waren. Het lukte vaak niet om binnen een kwartier bij iemand in nood te zijn. ,,De zorgverzekeraars weigerden toen wat te doen.  AmbulanceZorg Limburg-Noord financierde het project, wij leverden ruimte in de brandweerkazerne.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongerencafé Vrijdagavond bij Koos

    Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongeren­café Vrijdag­avond bij Koos

    OTTERSUM - Op de laatste vrijdag van deze maand weet het dorp Ottersum wie gewonnen heeft. Op die avond wordt in het jongerencafé Vrijdagavond bij Koos bekend gemaakt welk van de vijf ideeën uit het dorp in aanmerking komt voor een subsidie. Het jongerencafé zamelde de afgelopen jaren van elk verkocht drankje een klein bedrag in. Dat leverde een totaal van 5.000 euro op. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor een idee waarvan heel Ottersum profijt kan hebben.

Maasland