Volledig scherm
Het belastingkantoor in Gennep wijkt voor de nieuwe Lidl. Foto Theo Peeters

Verzet supers tegen komst Lidl naar Gennep

GENNEP - De supermarkten Jan Linders en Albert Heijn in het centrum van Gennep zijn tegen de komst van nog een supermarkt naar Gennep. De directies van beide bedrijven wijzen de gemeente Gennep erop dat er niet voldoende markt is voor nog een winkel.

Zij vrezen dat een extra supermarkt een negatief effect heeft en mogelijk leidt tot de sluiting van een of meer supers in Gennep.

Vergunning
De winkelbedrijven hebben officiële bezwaren ingediend tegen de zogeheten ontwerpomgevingsvergunning die in Gennep ter inzage heeft gelegen. In die vergunning die de gemeente Gennep wil afgeven, mag Lidl een winkel bouwen aan het Europaplein 21 in Gennep. Het bouwoppervlak van de winkel mag een kleine 2.300 vierkante meter bedragen mits de winkel 44 eigen parkeerplaatsen aanlegt.

Bezwaar
Volgens de bezwaarmakers is een winkel van de geplande omvang van grote invloed op de verkeersbewegingen in het centrum. Het zal een stuk drukker worden met autoverkeer. Het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep zal volgens Jan Linders en Albert Heijn straks niet meer toereikend zijn, ondanks de extra plekken die Lidl zelf realiseert. Grote twijfels zijn er over het laad- en losverkeer dat door de nieuwe Lidl ontstaat. Vrachtwagens rijden via de Burgemeester Woltersstraat in, maar onduidelijk is volgens de bezwaarmakers nog hoe zij weer wegrijden.

Maasland