Volledig scherm
Vissers worden gecontroleerd. © Politie

Vissers, motorcrossers en foutparkeerders; In Gennep en Mook kregen recreanten vandaag een bon

GENNEP/MOOK - 23 bekeuringen en 6 waarschuwingen. Dat is het totaal aan bonnen dat de politie vandaag uitschreef tijdens een flinke controle langs de Maas, bij recreatieplassen en in de bosgebieden bij Gennep, Mook en Bergen. 6 crossmotorrijders kregen bij elkaar 12 boetes.

De politie controleerde vandaag omdat er regelmatig meldingen binnenkomen van overlast, kapot gereden flora en fauna door illegale motorcrossers en onveilige situaties in het buitengebied. En dus werd door 24 handhavers op zowel land als water gecontroleerd.

5 van de 23 boetes werden uitgeschreven aan mensen die hun auto op een niet toegestane plek parkeerden, 12 boetes voor het crossen met motoren en 6 boetes waren voor vissers. 4 van hen hadden geen vergunning.

De 6 waarschuwingen werden gegeven voor het zoeken met een metaaldetector waar dat niet mag, het slapen in een auto en voor het negeren van het stookverbod.

De politie werkte tijdens de controle samen met buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeenten Mook & Middelaar, Bergen, Gennep en Venray, de Groene Brigade van de provincie, Staatsbosbeheer, Limburgs Landschap en met Rijkswaterstaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland