Volledig scherm
Het fietspad langs de Karrevenseweg in Heijen moet straks via dit bos naar de tunnel onder de A77 leiden. © DG

Voltooiing fietspad in Heijen langs Karrevenseweg eind oktober

HEIJEN - De veilige fietsroute langs de Karrevenseweg in Heijen nadert haar voltooiing. Nog deze maand wordt de veilige fietsverbinding aangelegd van de provinciale weg N271 naar het reeds voltooide fietspad langs de Karrevenseweg. Die klus kan zo'n drie weken duren. De straatstenen die daarvoor nodig zijn liggen al enkele maanden klaar.

Volledig scherm
De Karrevenseweg is gevaarlijk voor fietsers. Daarom is er een fietspad aangelegd. De laatste delen moeten nog worden gelegd. © Ed van Alem

Maandenlang is de kilometerslange route langs de Karrevenseweg tussen de N271 en bedrijventerrein De Brem in Heijen al gereed. Toch kon dat vrijliggende fietspad nog niet gebruikt worden. Het miste namelijk de aansluitingen aan begin en einde. 

Als het begin klaar is, kan ook het resterende pad door het bos aan het einde worden aangelegd. Dat pad komt uit bij de tunnel onder de A77. De aanleg van dat fietspad duurt ook ongeveer drie weken. Op twee plaatsen aan de Karrevenseweg moeten nog lijnen op de rijbaan worden aangelegd waarmee fietsers veilig kunnen oversteken. Ook komen er borden om de oversteekplaatsen te markeren. 

Als  alles volgens plan verloopt zou de veilige fietsroute eind oktober in elk geval klaar moeten zijn. Het fietspad wordt aangelegd op initiatief van Arvato Logistics. Maessen Grondverzet uit Venray zorgt voor de uitvoering.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland