ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Voor een huis in de Lob betaal je een ‘gewone’ prijs. Maar voor hoe lang, vragen makelaars zich af?

MOOK / GENNEP - Sommige inwoners van de Lob van Gennep zijn bezorgd: krijg ik minder geld voor mijn huis vanwege de verontrustende hoogwaterplannen van de overheid? Nee, zegt bureau Gloudemans. Een prijsdrukkend effect is er niet. Dat komt misschien nog, vertellen verschillende makelaars het bureau.

8 reacties

 • KERKHOFF

  1 jaar geleden
  Harm. De eerste die het mee maakt dat overheidsorganen zijn afspraken vrijwillig na komt moet nog geboren worden. Ze zijn zelfs nog niet in staat om de bij EU gestelde afspraken richting burger na te leven.
 • KERKHOFF

  1 jaar geleden
  een prijs drukkende factor komt pas als er genoeg betaalbare alternatieven zijn. En zolang de bouwkosten niet in verhouding staan met de laag verdienende werknemers blijft zal dit wel eens niet aan de orde komen. Er is geen tekort aan woningen er is nog altijd een te kort van vermogen bij de woning zoekende om een woning te kunnen betalen. Indien er kopers zijn die betalen kunnen worden er door project ontwikkelaars woningen gebouwd worden. zodra het woordje sociale voor de naam van de koper staat zal de staatskas bij moeten passen en heeft het voor een ontwikkelaar geen nut om te bouwen. 
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Harm, we zijn het samen eens... dat mensen bang en huiverig zijn een dergelijke woning te kopen. Dus zal de prijs aanzienlijk omlaag gaan, misschien wel met 40%?Je kunt het vergelijken met de huizen in Groningen die zich in het aardbevingsgebied bevinden.
 • Rene Dirks

  1 jaar geleden
  Twee topmensen bij Gloudemans zijn verbonden aan commissies van Rijkswaterstaat. Wat toevallig dat die de opdracht van de projectgroep hebben gekregen om dit onderzoek te doen. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt...
 • Harm Teunissen

  1 jaar geleden
  17 jaar geleden heeft een commissie zich over noodoverloopgebieden gebogen en daarbij uitdrukkelijk gesteld dat over goede schadevergoeding door de overheid vooraf afspraken gemaakt moeten worden. Die eigenaren zijn dan beter af dan afhankelijk te zijn van een verzekering die ook niet alles dekt of gemaximeerd is. 

Maasland